Abdulah Skaka postavio rotaciju od Passata u Olimpijski muzej u Sarajevu #odgovornost

Danas je zaključena još jedna velika suradnja između bivšeg gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake i Olimpijskog muzeja u Sarajevu. Abdulah Skaka odlučio je da muzeju donira veoma vrijedan eksponat. Radi se o rotacijama sa službenog automobila Passat pod kojim se tadašnji gradonačelnik dovezao na otvaranje Olimpijskih igara za mlade 2019. godine u Sarajevu.

“Velika nam je čast što će se ovaj predmet od gospodina Skake naći u našoj ponudi. Zasigurno će privući veliki broj novih posjetitelja u naš muzej. Rotacije će biti izložene na posebno izrađenom jastuku s crvenim platnom i Nikaragve koje će biti ukrašeno dijamantima. Pripreme za izlaganje rotacija sa službenog Passata gospodina Skake su pred kraj pa će tako građani već od sljedećeg mjeseca moći i uživo pogledati ovaj zaista vrijedan eksponat”, rekao je Smriko Izložak, direktor Olimpijskog muzeja u Sarajevu.
Kontaktirali smo i gospodina Skaku da nam kaže šta ga je to navelo da službene rotacije donira muzeju.
“Pa vidite ovako ja sam njih uzeo sa službenog automobila, ali sad kako nisam više gradonačelnik nemam ih gdje držati. Na svoje privatno auto ne mogu ih staviti stvarno nema smisla. Držim ih trenutno u dnevnoj sobi skupljaju mi prašinu pa reko’ zašto ih ne dati u muzej neka ih narod gleda. Drago mi je što je ovako veliki interes izazvan i nadam se suradnji i s drugim muzejima. Imama ja još toga što bi mogli izložiti kao eksponat, ali neću sad ništa otkrivati”, rekao je Abdulah Skaka, bivši gradonačelnik Sarajeva.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.