Abdulah Skaka u suzama jer je Passat prodat #odgovornost

Nova gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić odmah po stupanju na tu funkciju najavila je prodaju nekoliko automobila među kojima je i Passat prijašnjeg gradonačelnika Abdulaha Skake. Podsjećamo da je gospodin Skaka bio izuzetno vezan za taj automobil, nekoliko puta je naglasio da mu je žao što više nije gradonačelnik samo zbog automobila. Danas je došao i taj dan, na službenim stranicama grada objavljena je vijest da je Passat prodan.

“Šta da vam kažem jako teško sam podnio tu vijest. Odmah sam sebi razmutio vode i šećera kako bi malo došao sebi. Kada je gradonačelnica najavljivala da će prodati Passat mislio sam da se šali ili tako nešto. Nadao sam se da to neće uraditi. Ona je to uradila i prodala mog ljubimca tamo nekim ljudima. Šta da se radi moramo nastaviti živjeti. Svi znate koliko je meni taj automobil značio”, rekao je Abdulah Skaka, bivši gradonačelnik Sarajeva.

Nakon ovog izljeva emocija grupa građana napravila je grupu na Facebooku pod nazivom “Passat za Abdulaha”. Cilj ove grupe je da okupi dobre ljude iz BiH i inostranstva koji će skupiti novac da se Abdulahu Skaki kupi isti takav Passat.

“Moramo reći da je gospodin Skaka dosta doga uradio za naš grad. Mi smo mu odlučili pomoći kada smo vidjeli koliko je tužan zbog prodaje automobila. Grupa je napravljena sa ciljem da se skupi novac i dobro nam ide, već broji oko trideset hiljada članova. Nadamo se da ćemo što prije skupiti novac i gospodinu Skaki vratiti osmijeh na lice”, rekao je Hamza Prilog, osnivač Facebook grupe “Passat za Abdulaha”.

Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.