Agencija Preda-PD objavila poziv nezaposlenima za obuke u metalnom i IT sektoru

U cilju pružanja novih znanja i radnih vještina, stručnog osposobljavanja radi pronalaska radnog mjesta ili samozapošljavanja nezaposlenih osoba i osiguravanja kvalifikovane radne snage lokalnim poduzećima, Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora Preda-PD raspisuje javni poziv za pohađanje obuka za CNC programera za metal, alatničara i veb programera.

Obuke se izvode prema neformalnom programu obuke koje su sastavili stručnjaci iz oblasti metalnog i IT sektora.

– Obuke su BESPLATNE za sve polaznike. Za svaku obuku će biti formirana grupa od 10 polaznika. Potencijalni kandidati se mogu prijaviti za više obuka, međutim ukoliko budu izabrani mogu pohađati samo jednu obuku – navedeno je iz Agencije.

Obuke za CNC programera i alatničara će se realizovati u periodu od 1. oktobra do 15. decembra 2021. godine, dok će se obuka za veb programera realizovati u periodu od 1. oktobra do 31. januara 2022. godine, dva puta sedmično po četri časa.

Rok za prijavu je 22. septembar 2021. godine do 14:00h, na način i pod uslovima koji se detaljno nalaze u sklopu javnog poziva za svaku pojedinačnu obuku na ovom linku.

Obuka se realizuje kroz projekat “Povećanje kompetencija radne snage za mala i srednja preduzeća u oblastima metaloprerade i IT” koji kofinansira USAID kroz WHAM projekat.

Ukupna vrijednost projekta je 87.289 KM, od čega će 34.028 KM finansirati USAID kroz WHAM projekat.

(ba.ekapija.com)

Posljednji postovi