AIESEC prima nove članove: Prijavi se i razvij liderske vještine

Želiš napredovati i voliš istraživati nove stvari? Početi raditi u timovima? Upoznati nove ljude? Imaš slobodnog vremena? Onda je AIESEC prava organizacija za tebe!
 AIESEC prima nove članove: Prijavi se i razvij liderske vještine
AIESEC je najveća svjetska nepolitička, neovisna i neprofitna organizacija koju vode studenti, koja mlade ljude potiče na istraživanje i razvoj liderskih potencijala. Mladi za mlade je način na koji djeluju od samog početka, već više od 65 godina u Bosni i Hercegovini i ne planiramo stati.
Mladi ljudi imaju priliku upoznati se sa društvenom odgovornšću, finansijama, ljudskim resursima, odnosima sa javnošću, razvoju malih i srednjih preduzeća te preduzetništvu. Mladi imaju prilike da planiraju, donose odluke, sprovode svoje ideje u djelo, primjenjuju vještine komunikacije, ubjeđivanja i motivisanja, gradeći, na taj način, lidere u sebi.
„AIESEC u Bosni i Hercegovini“ ima tri produkta kao vrste međunarodnih razmjena i to su: volonterska praksa (Global Volunteer) i stručne prakse (Global Teacher i Global Talent) koje promoviše i organizuje za mlade ljude u preko 120 zemalja svijeta.

AIESEC svoju misiju i viziju buđenja liderstva u mladim ljudima širom svijeta, kao i očuvanje mira u svijetu, ispunjava kroz mnoge događaje koje organizuje tokom cijele godine. Posebno ističemo Business Skills Academy i Youth Speak Forum. Business Skills Academy je radionica poslovnih vještina gdje mladi mogu dobiti savjete od predstavnika najvećih kompanija u BiH o pisanju CV-a, motivacionog pisma, o poslovnoj komunikaciji, o vještinama pregovaranja, intervjuu i svim drugim stavkama koje su neophodne za uspješan izlazak na tržište rada. Youth Speak Forum okuplja mlade ljude širom Bosne i Hercegovine, koji imaju priliku da izraze svoje mišljenje kao i da čuju priče o uspjesima i iskustvima  govornika.
Nove članove primaju u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru, Zenici i Tuzli. Prijavi se do 31. januara i razvij liderske vještine.
(studomat.ba)