Aplicirajte za M:Tel-ovu stipendiju

Kompanija M:Tel objavila je konkurs za dodjelu 15 stipendija redovnim studentima treće i četvrte godine ili apsolventima prvog ciklusa studija u Bosni i Hercegovini.

Konkursom za dodjelu stipendija obuhvaćeni su studenti treće i četvrte godine, kao i apsolventi prvog ciklusa studija elektrotehničkih fakulteta u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu, kao i studenti Fakulteta elektrotehnike u Tuzli.
Uslovi za dobijanje stipendije su da student ima prebivalište na teritoriji Bosne i Hercegovine, da ne prima stipendiju iz drugih izvora finansiranja, da nije stariji do 26 godina, te da ima prosjek ocjena 8,00 i veći od 8,00.
Izabrani studenti će, poput svojih kolega iz prethodnih generacija, dobijati mjesečnu novčanu naknadu u iznosu od 300 KM do kraja prvog ciklusa studija.
Iz kompanije m:tel ističu da će studentu, pored mjesečne stipendije od 300 KM, omogućiti i praksu u kompaniji u trajanju do mjesec dana i imenovati stručnjaka u kompaniji koji će imati ulogu mentora studentu u toku obavljanja prakse.
Prijave se mogu dostaviti lično na protokol kompanije ili preporučenom poštom na adresu:
Mtel a.d. Banja Luka,
ul. Vuka Karadžića broj 2,
78 000 Banja Luka,
n/r predsjednika Komisije za izbor i rangiranje studenata za dodjelu stipendija, i sa naznakom NE OTVARATI.
Rok za podnošenje prijava je 05.12.2019. godine, a za više detalja možete pogledati ovdje.
 
Izvor: hocu.ba