Aplicirajte za stipendiju Univerziteta odbrane u Švedskoj

Švedski Univerzitet za odbranu nudi određeni broj stipendija za međunarodne studente koji se prijavljuju za prijem na ovaj univerzitet. Dostupne su UHR stipendije koje pokrivaju školarinu za obije akademske godine magistarskog programa.


OBLAST:
Više oblasti
OPIS
UHR stipendijom upravlja Švedsko vijeće za visoko obrazovanje (UHR). Procesom prijave i odabira među primljenim studentima na Švedsko odbrambeni univerzitet rukovodi univerzitet. Stipendija se može koristiti samo za plaćanje cijele ili dijela školarine i ne može se koristiti za smještaj ili druge slične troškove.
USLOVI
UHR stipendija je namijenjena dobro kvalifikovanim studentima iz zemalja koje nisu zemlje EU/EEA i Švajcarska (u skladu s Uredbom 2010: 543), koji žele studirati na švedskim univerzitetima ili koledžima. Imajte na umu da se samo kandidati u trenutnom krugu prijave mogu prijaviti za stipendiju, jer je stipendija namijenjena novoprimljenim studentima.Stipendije su namijenjene studentima magistarskih studija, a prvo je neophodno upisati se na određeni program, pa onda aplicirati za školarinu.
NAČIN PRIJAVE
Prijave se vrše na linku: https://www.fhs.se/…/application-form-scolarships.html
Dobitnici stipendija biće obaviješteni odmah nakon rezultata prijema početkom aprila 2021. Ako do 30. aprila niste dobilimail, svoju prijavu za stipendiju smatrajte neuspješnom.
ROK ZA PRIJAVU:
1. februar 2021. godine
Detaljnije: https://www.fhs.se/…/starting-at-sedu/scholarships.html
(mladiinfo.me)

Posljednji postovi