Bakir Izetbegović najavio gradnju zatvora samo za simpatizere i članove SDA #odgovornost

Sve više i više simpatizere i članova SDA nalazi se pred sudom BiH. Zadnji takav slučaj je slučaj Jasmina Mulahusića koji se tereti da preko društvenih mreža prijetio svima koji nisu SDA a, sumnja se da je vođa internet botova SDA. Bakir Izetbegović predsjednik ove stranke odlučio je izdvojiti značajna sredstva iz budžeta kako bi izgradio jedna poseban zatvor. Radi se o zatvoru u kojem će biti smješteni samo simpatizeri i članovi SDA koji budu osuđeni.

“Vidjeli smo da nije šala. Sve više naših ljudi ja pred sudom. Ja ću kao i uvijek do sada stati uz svoje ljude i pomoći im u ovim teškim vremenima. Napravit ćemo novi zatvor koji će biti samo za njih. Na atraktivnoj lokaciji i sa svim pratećim sadržajima. Novac sam uspio nekako izvući iz budžeta tako da moju stranku ovaj projekta neće ništa koštati. Nadamo se da će ovaj projekta što prije ugledati svjetlo dana”, rekao je Bakir Izetbegović predsjednik SDA.

Nakon ove izjave predstavljen je nacrt projekta novog zatvora. Lokacija ovog zatvora će biti tajna zbog sigurnosti i mira korisnika zatvora, ali objavljeno je koje će sve sadržaje zatvor imati.

“Zatvor će biti otvorenog tipa naravno. Napravit ćemo ga tako da bude potpuno komforan i da se korisnici zatvorskih usluga osjećaju kao kod kuće. U zatvoru će biti dostupno sve kafić, restoran, bazen ali, i prostorije sa kompjuterima i internetom kako bi naši botovi mogli nastaviti svoj rad i iz zatvora”, dodao je Bakir Izetbegović.

Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.