Bakir Izetbegović u SDA dovodi crnca umjesto Denisa Zvizdića #odgovornost

Bakir Izetbegović predsjednik SDA, iako shrvan iznenadnim napuštanjem stranke Denisa Zvizdića odlučio je da brzo reaguje kako bi nadomjestio ovaj gubitak. Gospodin Izetbegović poznat po svojoj izjavi “kada ne ide uzmete crnce”, odlučio je ovu svoju tezu sprovesti u djelo. Kako mediji saznaju Gospodin Izetbegović pozvao je sve crnce na audiciju, a jedan od njih će dobiti člansku karticu SDA i tako zauzeti mjesto koje je ostalu upražnjeno nakon odlaska Denis Zvizdića.

“Kao što sam i sam rekao jednom najbolje je kada ne ide uzeti crnce. To će moja stranka sada i uraditi. Organizirat ćemo audiciju na koju će se moći prijaviti svi ljudi crne boje kože. Selekciju kandidata će obaviti specijalna komisija, a najbolji će dobiti člansku karticu SDA. Vjerujemo da će nam ovaj transfer pomoći u narednim izborima 2022. godine i da će građani BiH prepoznati naš trud i rad”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.
Audicija za novog člana SDA bi se trebala održati početkom idućeg mjeseca u prostorijama stranke u Sarajevu. Dva člana komisije su već poznata to su naravno bračni par Izetbegović dok kao mogući treći član se spominje Halid Genjac.
“Mene još nisu pozvali, ali mislim da sam ja kao najduži poslanik u historiji BiH i više nego kvalifikovan za člana komisije. Ako me gospodin Izetbegović pozove naravno da ću prihvatiti tu funkciju i s njima pokušati izabrati najboljeg crnca za SDA. Nadam se da će to biti plaćeno”, rekao je Halid Genjac, mogući član komisije za odabir novog crnca u SDA.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.