BBI banka obezbijedila milion maraka za stipendiranje učenika i studenata u BiH

Bosna Bank International (BBI) raspisala je konkurs za dodjelu 500 stipendija iz Fonda “Sheikh Saleh Kamel” učenicima i studentima bez jednog ili oba roditelja. Odabranim stipendistima će se mjesečno isplaćivati 100 američkih dolara tokom 12 mjeseci.

Odabir kandidata izvršiće Komisija BBI banke za izbor i dodjelu stipendija u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja i nauke Federacije Bosne i Hercegovine, Rektoratom Univerziteta u Sarajevu, Islamskom zajednicom u Bosni i Hercegovini, te Asocijacijom “Fatma”.
Sredstva će se isplaćivati iz Fonda, koji je osnovan na inicijativu Amera Bukvića, predsjednika Uprave BBI banke i velikog prijatelja naše zemlje, filantropa Sheikh Saleh Abdullah Kamela (1941.-2020.), osnivača “AlBaraka” finansijske i poslovne grupacije.
“Pravo na prijavu imaju djeca bez jednog ili oba roditelja, učenici osnovnih i srednjih škola i redovni studenti fakulteta, državljani BiH. Ovim projektom Sheikh Saleh Abdullah Kamel ugradio se u trajno dobro za Bosnu i Hercegovinu, omogućivši mnogim mladim ljudima da se obrazuju i u budućnosti budu od koristi svome društvu i državi”, kazao je Amer Bukvić, predsjednik Uprave Bosna Bank International d.d. Sarajevo, istakavši kako je proteklih godina BBI banka u stipendiranje učenika i studenata uložila više od 5 miliona KM.
Konkurs za prijavu otvoren je do 30.6.2021. godine, a svi detalji dostupni su u konkursu kojeg zainteresovani kandidati mogu preuzeti na web stranici.
Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu javiti na besplatni BBI info telefon: 080 020 020 ili na e-mail: stipendije@bbi.ba. Prednost pod istim uvjetima sa ostalim kandidatima imaju studenti iz porodica šehida i poginulih boraca, odnosno studenti u čijim porodicama postoje pripadnici RVI preko 50 posto, civilnih žrtava rata stepena invaliditeta iznad 70 posto, logoraša i demobilisanih boraca.