Biden odahnuo kad je čuo da su Komšić i Džaferović uz njega #odgovornost

11. septembra obilježila se godišnjica terorističkog napada koji se desio u SAD-u. Dva člana Predsjedništva BiH nisu propustila ni ovu priliku da pošalju svoje poruke podrške i još malo dodvore predsjedniku Bidenu. Željko Komšić i Šefik Džaferović svojim porukama su poručili da su uvijek uz SAD i da ta zemlja može uvijek računati na njih. Izvori bliski predsjedniku Bidenu kažu da ove poruke podrške od gospodin Košića i Džaferovića puno znače i da sada cijela Amerika lakše diše.

“Drago mi je što moja poruka toliko znači gospodinu Bidenu. Ja sam tu za njega uvijek i on to zna. Nadam se da ćemo uskoro dogovoriti i neki susret jer se još nismo lično upoznali. Moram da kažem da ću od sada češće slati poruke podrške gospodinu Bidenu jer vidim da mu mnogo znače. Također, pozivam i gospodina Džaferovića da snimimo jednu zajedničku poruku i tako još više razveselimo gospodina Bidena”, rekao je Željko Komšić, član predsjedništva BiH.

Predsjednik Biden nije se javno oglašavao, ali njegovi bliski suradnici kažu da je pala i suza od sreće kada je čuo poruke koje su poslali članovi Predsjedništva BiH.

“Mi koji smo njegovi najbliži suradnici ga nikad nismo vidjeli takvog. On trenutno prolazi kroz težak period kad ga svi kritikuju. Tako da su ove poruke došle u pravom trenutku. U planu je svakako i susret gospodina Komšića i gospodina Džaferovića sa našim predsjednikom Bidenom, kako bi im on lično zahvalio na podršci”, rekao je John Bureković, šef osiguranja u Bijeloj kući.

Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.