Dodik zamolio predsjednika Džibutija da nam pošalje malo vakcina #SJAŠITE

Diplomatske veze Milorada Dodika, oduševljavaju iz dana u dan. Novi vapaj za pomoć koji je uputio jednoj od svjetskih sila, mogao bi pomoći našoj zemlji u borbi protiv koronavirusa.
SIPA otkrila identitet osobe koja je prijetila Dodiku – Jabuka.tv
Iako smo tehnički na suprotnim stranama, mislim na Federaciju i Republiku Srpsku, u ovakvim periodima je potrebno da djelujemo zajedno, i da ostavimo nesuglasice po strani. Imamo zajedničkog neprijatelja i moramo se pomiriti s tim. Trebamo voditi ovu borbu zajedno, zbog toga sam poslao apel za pomoć ispred države, kao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine”, govori Dodik.
Dodik je pisao jednoj od vodećih svjetskih sila po pitanju medicine i ekonomije, da nam priteknu u pomoć, u ime dugogodišnjeg prijateljstva i savezništva.
“Džibuti je ruku na srce, sila po mnogim pitanjima. Naša je greška što smo se uhakaretili i što smo daleko iza njih. Ja sam im pisao da nam dostave određenu dozu vakcina, nebitno kojih, samo da konačno počnemo s procesom vakcinacije. Ovo ovako više ne može i toga smo svjesni svi. Ukoliko se ne ujedinimo, bojim se da ćemo se posljednji oduprijeti pandemiji, što bi moglo imati katastrofalne posljedice”, dodao je Dodik.
Džibuti je poznat po tome što je uspješniji od nekih evropskih zemalja po nabavci vakcine. Te neke zemlje su Bosna i Hercegovina.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.