Džumhur: Đoković je jedan od najboljih sportista svijeta i dolazi u moj rodni grad Sarajevo

Sutra se otvara humanitarni teniski turnir Adria Tour u Beogradu, gdje će okupiti svjetski teniski vrh na nekoliko dana, a potom obići i ostale lokacije u regionu među kojima je i naš glavni grad Sarajevo.


Gost BHRT-a i Jutra za sve bio je najbolji bh. teniser Damir Džumhur. “Ovo sada što je pokrenuo Novak Đoković, je zaista jedna odlična stvar koju je pokrenuo i ovo je jedinstvena prilika za sve sa ovih teritorija da igraju turnir, da budu među najboljim igračima na svijetu. ovo će biti spektakl u svim gradovima u kojima će se održavati.”
Posljednji grad u ovoj turneji je Sarajevo.

Tada će Džumhur ukrstiti rekete sa Đokovićem.

“Završetak ovog turnira i šlag na tortu biće u Sarajevu. Ovo će biti odlična prilika da sve Sarajlije, svi Bosanci i Hercegovci vide Novaka Đokovića uživo. Ovo je za mene velika stvar i šansa da se napravi veliki spektakl u Sarajevu nakon mnogo vremena. On je jedan od najboljih sportista svijeta i najbolji teniser svih vremena i on dolazi u moj rodni grad.”
Turnir dakle počinje u Beogradu 13. i 14. juna, a koji će biti nastavljen 20. i 21. juna u Zadru, zatim 27. i 28. u Crnoj Gori, a potom 3. i 4. jula u Banjaluci i 5. jula u Sarajevu. U.S. Open je još uvijek upitan.
Trebali bi ovih dana da se održi sastanak gdje će se održati odluka o tome da li da se održi U.S. Open. “Mnogi igrači nisu za to da idu tamo. U.S. Open je postavio striktne uslove za ovaj meč i mislim da to nijednom igraču neodgovara te je upitno da li će se ovaj turnir odžati. U slučaju da se ne održi ovaj turnir igrači bi izgubili dosta novca zato ne žele riskirati.”

Damira smo pitali i o pripremama za vrijeme virusa korona.

“Uspio sam da treniram kod kuće što je više moguće. Održavao sam kondiciju i spremu jer se to dosta odrazilo dobru na sadašnju igru. Igrao sam tenis na privatnim terenima kada nije bilo policijskog sata. Uspio sam nekako da se održavam i čim su se popustile mjere krenu osam sa ozbiljnim treninzima.”
(BHRT)
 

Posljednji postovi