Fikret Hodžić isporučio kohere za kafu umjesto respiratora #SJAŠITE

Spasenje u periodu pandemije, ponudila je kompanija “Srebrna malina”, koja je od budžetskih para nabavila respiratore iz Kine. Koliko su stručni u ovoj vrsti djelatnosti, pokazuje i činjenica da su bolnici uz Goraždu dostavili kohere za kafu.
Fikret Hodžić nakon svega odlučan: Nema tu profita… Ja odustati neću, jer  znam da radim ispravnu stvar
“Ma meni je to bilo složeno u istom magacinu sve, pošto ja ne radim samo s malinama i mi vrtimo sve za čim vidimo potrebu da fali na tržištu. Ja sam delegirao ovim svojim radnicima da dostave dva komada tehnike, oni su rekli da su im respiratori preteški i da njih dvojica ne mogu sami to ubaciti u kombi, pa sam im rekao da onda spakuju dva kohera za kafu i da im to odvuku”, kaže direktor Srebrne maline Fikret Hodžić.
Hodžić dodaje da su možda koheri sada potrebniji više nego respiratori, jer zdravstveni radnici imaju pune ruke posla.
“Ti ljudi danima ne idu svojim kućama, mnogi su osuđeni da dane provode u bolnici, jer ne smiju otići kući iz straha da ne zaraze svoje najmilije. Njima je koher za kafu prijeko potreban, da barem u tim kratkim periodima pauze, mogu u miru popiti svoju kafu, razbistriti misli i prisjetiti se svojih porodica ,koje vjerovatno još neće vidjeti dugo, dugo. Oni još uvijek nisu svjesni, ali mislim da će skontati vremenom, da ja njima činim veliko djelo i sevap”, dodao je Hodžić.
Da je Fikret galantan i široke ruke, uz respiratore je donirao i po deset kesica s kafom, kako bi barem prva smjena u bolnici mogla popiti besplatnu kafu.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.

Posljednji postovi