Gesta za povhalu: Taksista iz Zavidovića besplatno prevozi djecu sa poteškoćama u razvoju

Dok smo prije nekoliko mjeseci mogli čitati o taksisti iz Sarajeva koji je iz vozila izbacio dijete s autizmom, u drugom dijelu naše zemlje, tačnije u Zavidovićima, postoji taksista koji besplatno prevozi djecu s poteškoćama u razvoju.

Mladi taksista iz Zavidovića na svojoj Facebook stranici objavio je sjajne vijesti za sve roditelje djece sa poteškoćama u razvoju – nudi im besplatan prijevoz.
Haris Polić ima 21 godinu i dolazi iz Zavidovića, a kako priča za portal Radiosarajevo.ba taksiranjem se počeo baviti prije četiri mjeseca, a na svojoj Facebook stranici objavio je poruku kojom poziva roditelje djece s poteškoćama u razvoju da ga slobodno pozovu te da će im osigurati besplatan prijevoz do bolnice.

Na ovu odluku se, kako nam kaže, odlučio jer većina roditelja nažalost nije u mogućnosti da svoje dijete odvede do bolnice zbog slabog finansijskog stanja. Kaže da je ljudski da se u takvim situacijama pomogne.
“U okruženju u kojem se nalazim i poslu koji sam počeo nedavno raditi nailazim na svakakve situacije po pitanju djece s poteškoćama u razvoju, te njihovim roditeljima koji nisu u mogućnosti neke stvari priuštiti, jer znamo kakvo je stanje u državi da je nezaposlenost masovna pojava. Razmišljao sam šta bih mogao kao običan građanin doprinijeti svome okruženju, te sam se odlučio na ovaj korak koji će, iskreno se nadam, nekome dobro doći”, zaključuje u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba.
 
Izvor: radiosarajevo.ba