Goran Čerkez otišao u Beograd da vidi u koje rame se daje vakcina #odgovornost

Ogroman broj građana naše zemlje se zaputio u Beograd, kako bi dobili vakcinu. Među brojnim građanima su se našli i pojedini političari ali i članovi kriznih štabova, zbog kojih se podigla prašina javnosti. Jedan od njih je i član kriznog štaba Federacije BiH Goran Čerkez, koji se danas opravdao putem našeg portala.
Čerkez: Sljedeće sedmice popuštanje mjera u Federaciji BiH
Pročitao sam more negativnih komentara koji su upućeni na moj račun i moram vam priznati da nije ugodno. Iako sam čitavu godinu otkako traje pandemija izložen rafalnim uvredama, ipak ovo sada je najgore. Nisam uradio ništa da im dam povod da me napadaju, ali oni su mi prišili sve moguće etikete”, kaže Čerkez.
Da bi javnosti poslao jedinstvenu poruku, kontaktirao je uredništvo našeg portala kako bi prenijeli njegov stav u cjelosti bez intervencija.
“S obzirom na to da vaš portal jako cijenim, dozvolite mi da ga iskoristim kao kanal za slanje ove poruke. Nisam primio vakcinu u Beogradu kako to mnogi govore, već sam otišao da vidim kako izgleda vakcinacija na terenu. Mi smo ovdje imali nedoumicu u koju ruku se prima vakcina, pogotovo ova protiv korone. Tako da sam otišao da vidim u koju se ruku daje boca, kako bi dao dalje upute našim tehničarima u Bosni i Hercegovini”, dodaje Čerkez.
Kako bi bio siguran u čitav proces, Čerkez je čitav proces vakcinacije snimio putem video kamere, da ne bi slučajno zaboravio do Sarajeva i šta u konačnici pogrešno prenio.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.