Građani BiH se prijavljuju da budu majmuni u San Diegu #odgovornost

Nakon objave u medijima, da je zoološki vrt u San Diegu krenuo s vakcinacijom majmuna protiv koronavirusa, ogroman broj građana naše zemlje se odmah samoorganizovao. Telefoni ambasade SAD-a u Sarajevu ne prestaju da zvone, jer građani traže zeleni karton za status majmuna.
Majmuni u zoološkom vrtu u San Diegu primili eksperimentalnu vakcinu
“Ova informacija je objavljena prije dva dana, a od tada smo zaprimili preko 40.000 poziva i upita putem elektronske pošte. Veliki broj građana Bosne i Hercegovine želi da se izjasne kao majmuni, kako bi konačno došli do vakcine. Mi smo već pokrenuli proceduru izdavanja zelenih kartona, koji se nakon deset godina boravka mogu pretvoriti u državljanstvo. Naravno, to su državljanstva za životinje, a ne za ljude, tako da je veća vjerovatnoća da će ih dobiti nego da su aplicirali kao ljudi”, ističe Peter Teller, šef odjela ambasade SAD-a u BiH za izdavanje zelenih kartona.
Neki od građana su već dobili papire da idu u zoološki vrt u San Diegu, a jedan od njih je i poduzetnik Hilmo Dvoguza iz Sarajeva.
“Ja ovdje imam odličan biznis, radim, ubijam. Ali ova država mi nije ništa omogućila, pa čak ni to da primim kao čovjek vakcinu i zaštitim se od koronavirusa. Zato sam odlučio da se prijavim s porodicom, i da svi postanemo majmuni. Bolje mi je biti majmun u SAD-u nego čovjek u Bosni, barem imam veća prava i država me bolje štiti. Njihovi zoološki vrtovi su bolji od pola naših hotela, tako da nam ništa neće faliti tamo”, govori Hilmo.
Za sve građane BiH koji prođu na razgovoru za zeleni karton, biće omogućena vakcina, porodični kavez i trajno zaposlenje da rade kao majmuni u zoološkom vrtu.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.