PRONI: Info dan o Erasmus+ u Sarajevu; Događaj za mlade

Šta je Erasmus+? Kakve benefite od njega ima mlada osoba iz Sarajeva i Bosne i Hercegovine? Kako mogu da volontiram uz sve pokrivene troškove širom Evrope? I mnoga druga pitanja ćete moći postaviti sutra u Pronijevom centru na Info danu o programima mobilnosti za mlade.
#PRONI Centar za omladinski razvoj kao Contact Point BiH Erasmus+ YOUTH organizuje INFO dan o programima mobilnost za mlade u Sarajevu i okolini, u sali Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo u ponedjeljak, 18.11.2019. godine u periodu od 12:00 do 17:00h.
Posjetioci će imati priliku saznati nešto više o mogućnostima koje nude programi Europske snage solidarnosti i Erasmus+ Mladi, mladima iz BiH i Zapadnog Balkana.

Šta je to omladinska razmjena? Na koji način se možemo registrovati na portalu ESC? Na koje programe unutar Erasmus+ Mladi možemo aplicirati? Šta je cilj volonterskih programa, ko može učestvovati i kako aplicirati? To su samo neka od pitanja na koja ćemo pronaći odgovore tokom INFO dana.
INFO dan o programima mobilnosti ćemo održati u sali JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, Jelićeva br. 1, Sarajevo.
INFO dan o programima mobilnosti organizujemo u saradnji sa #SALTO Resursnim Centrom u Ljubljani i Ministarstvom civilnih poslova BiH.
Za sva pitanja ili nedoumice možete nam pisati u inbox stranice ili na email info@proni.ba.
 
Izvor: mreza-mira.net