Ivana Jokić – Učini sebi uslugu i izaberi biti sa ovakvim muškarcem.

Prateći muško-ženske međuodnose godinama sve se više osoba pokazuje kao nesposobnim za vezu. Zanimljiva je pojava u nastanku i zove se EVOLUIRAN MUŠKARAC.

Jesi li spremna za njegov dolazak? Kada ga stvarno budeš imala pored sebe, hoćeš li se znati nositi s njim? Na ove načine će evoluirani muškarac biti drugačiji od svih koje si upoznala prije.

1. Morat ćete dijeliti kormilo.

Ne zvuči tako loše, zar ne? Kad navikneš biti „emocionalni kapetan“ može biti izazov naći se na pola puta s nekime tko konačno vidi stvari kao i ti. Ima neke utjehe kad znaš da rasprava neće biti izvan granica tvoje mogućnosti razumijevanja. Udobnost koju nisi znala da uživaš dok je nisi dobila. Svakako da je s vremena na vrijeme izazovno dijeljenje titule u kojoj ovaj muškarac može biti i bolji od tebe. Što vodi do moje iduće stavke…

2. On će vidjeti stvari na način na koji ti nikad nisi.

Njegove oči su širom otvorene. Njegova svjesnost mu omogućuje da iznese mušku perspektivu na način kojemu nikad nisi bila izložena. Ponudit će ti mišljenja i ideje koje su drugačije od tvojih. Da, on biti taj koji počinje razgovore o teškim temama i „problemima“. Ovo je nevjerovatna kvaliteta u svim lijepim odnosima. Međutim, nismo navikle na to jer smo uvijek bile one koje su upravljale brodom emocija, pa to zna biti stvarno zastrašujuće.

3. Provocirat će te.

Sjećaš se zona sigurnosti i življenja u okvirima. Sjećaš se onog lika što ti se popišao na snove i stalno pitao: „Jesi sigurna da je to dobra ideja? Jesi l’ to dobro sve promislila?“ Nećeš više. Emocionalno inteligentan muškarac će te izazvati i pozvati na tvoju veličinu. Vidjet će tvoj sjaj u trenucima kada ti ne možeš- da si sposobna postići bilo što i da neće pristati na manje od najbolje verzije tebe. Tjerat će te da sanjaš. Živiš. Napreduješ.

4. Možda se ne osjećaš voljenom.

Taj muškarac će te voljeti bez razočarenja. Vjerovat će u činjenje sitnica. Ne da bi zaradio tvoju ljubav već da bi pokazao svoju. On vjeruje da je ljubav glagol. Zna da je dostojan tebe. Već je kompletan. On te ne treba. On te želi. Nemoj pomiješati ljubav s onim što slabići čine. Oni što se previše ulizuju i trče za tobom tako da samo poželiš još brže pobjeći. Znaš onaj osjećaj kad možeš dobit sve što poželiš? Dosadno. Slabići znaju koristiti riječi kao oružje i pokušavaju te poniziti. Oni kupuju ljubav poklonima. Zato što čovjek kojeg imaš uz sebe to ne mora raditi- nemoj to shvatiti kao manjak pažnje. To su samopoštovanje i odlučnost na djelu. Njemu ne treba ljubav. On jest ljubav.

5. Voljet ćeš više nego što si ikad znala.

Ovaj čovjek voli bez napuštanja. Proradio je svoje komplekse. Ne traži mamicu koja će se brinuti o njemu. On je sada kompletan. Zbog toga je spreman uroniti se u ranjivost i upoznati te ondje gdje nikad nisi bila. On će te poticati da voliš i rasteš s njim i očekivati će isto za uzvrat. Pozvat će te na istraživanje njegove i svoje seksualnosti. Prepoznat će kada trebaš pećinskog čovjeka da te uništi, a kada trebaš da te grli i voli nježno.

6. Komunikacija će biti njegova najveća vrlina.

Imat ćete konflikte. Sve sjajne veze ih imaju. Neće ti psovati ili vikati na tebe. Kada je uznemiren, uzet će vremena da ispriča svoje strahove i frustracije. On razumije da se čak i najteži razgovori mogu komunicirati sa ljubaznošću. On će biti otvoren za tvoje povratne informacije i vidjeti u tome priliku za sopstveni rast. Imat će teške razgovore i odvojiti dovoljno vremena da bi se uvjerio da te razumije i da se ti stvarno osjećaš shvaćeno. Biti jasan je njegov prioritet.
Shvati da je ovo zastrašujuće. Rijetko je ugodno i uvijek uzbudljivo. Ovo nisu samo osobine dobrog muškog partnera već više velikog čovjeka. Uvijek sam čvrsto vjerovala da ono što želiš pronaći u partneru moraš osnažiti i kod sebe. Rekavši to, izazivam te da istražiš tko si ti.
Kako ti djeluješ u odnosima sa drugima?
Najbolje veze čine dvije osobe. Dvoje koje nije međusobno potrebno. Još bolje! Oni žele jedno drugo. Njihova ljubav je rođena iz izbora, ne iz nužde. Oni izazivaju jedno drugo da rastu, budu bolje verzije čak i onoga što znaju biti. Treba podsjećati na to koliko su nevjerovatni i onda kada gube nadu ili viziju svojih snova. Najbolji partneri biraju jedno drugo.
Učini sebi uslugu i izaberi biti sa ovakvim muškarcem.
Ivana Jokić

Posljednji postovi