Kompanija zapošljava 57 radnika: Kontejneri iz Srebrenice postali su prepoznatljivi

Ekonomik Grupa, kompanija koja izrađuje kontejnere za međunarodno i domaće tržište, danas u Srebrenici zapošljava 57 radnika iz lokalne zajednice. Ključni cilj kompanije je širenje proizvodnje i tržišta, zbog čega vjeruju da samo otvorenim vratima za sve sposobne i vrijedne ljude mogu razviti svoj biznis u Srebrenici.


Alternativa
– Uprkos izazovima pandemije, dolaze nam nove narudžbe za kontejnere, a u ovom poslu je najvažnije ispoštovati zadane rokove. Pored poslova masovne proizvodnje i konstrukcije kontejnera za različite upotrebe, radimo montažne kontejnere koje pravimo za posebne namjene, poput info-štandova i promotivnih postavki, takozvanih pop-up stores. Želimo donijeti nešto novo i u urbane sredine ovog regiona, ponuditi alternative trajnim građevinama tamo gdje ne želite dodatno zagušiti prostor, kazao je poduzetnik Bojan Rankić, saopćila je USAID Diaspora Invest Activity.
Investicija Ekonomik Grupe rezultat je doprinosa dijaspore, zbog čega je u svojim razvojnim aktivnostima prepoznao i USAID Projekt Diaspora Invest, koji je kroz grant-program i aktivnosti tehničke podrške ohrabrio širenje i jačanje ove kompanije.

Razvoj
– Radimo s cijelim regionom. U našoj kompaniji rade ljudi različitih nacionalnosti i vjerske pripadnosti te smo ponosni na to što tu nema razlika i podjela. Nema veće sreće od prilike da uložite novac u kraj iz kojeg vodite porijeklo i vjerujem da će naša priča ohrabriti i druge da ulože u Srebrenicu. Srebrenica želi raditi i da se razvija, a to možemo uraditi samo zajedno, kazao je Rankić, saopćila je USAID Diaspora Invest Activity.
Rankić je istakao kako raste prepoznatljivost njihovih proizvoda, već imaju svoje tržište, a augustu očekuju da prebace prošlogodišnji promet.

Izvor:tuzlanski