Konkurs za izradu prvog murala u Gradišci: Jednakost, ljubav i prihvatanje drugih i drugačijih


Pozivamo sve muraliste sa iskustvom da se prijave na konkurs za izradu prvog velikog murala u Gradišci!
Udruženje Most realizuje projekat pod nazivom „Kada bi zidovi govorili“ a jedna od aktivnosti biće i izrada murala na vanjskom zidu Udruženja Most površine 75m².
Želimo osnažiti mlade ljude iz Bosne i Hercegovine koji se bave umjetnošću i dati im priliku da svoju umjetnost podijele sa drugim ljudima, a da pri tome komuniciraju jednakost, ljubav i prihvatanje drugih i drugačijih.
1. Vrijeme trajanja konkursa i pravo učešća
➢ Konkurs se otvara 16. 09. 2019. godine i ostaje otvoren do 15.10. 2019. Godine.
➢ Pravo učešća na konkursu imaju svi koji u datom roku pošalju prijave te imaju od 18 do 30 godina i državljani su Bosne i Hercegovine.
2. Prijava na konkurs, uslovi
Prijave slati na e-mail adresu: office@nvomost.org
Prijava treba da sadrži:
a. CV
b. Portfolio sa prethodnim radovima
c. Prijedlog murala (fotografije visoke rezolucije) ili digitalna verzija rada.
Nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje.
3. Tema konkursa
Naziv projekta je „Kada bi zidovi govorili“, a ono što bi mi voljeli jeste da naš zid komunicira jednakost, ljubav i prihvatanje drugih i drugačijih. Udruženje Most se nalazi na obali rijeke Save, na keju koji je poznato šetalište našeg grada gdje se mladi najčešće okupljaju. Zid Udruženja vidljiv je na samom ulasku u grad i već sa mosta, koji je na granici sa Hrvatskom. Želimo da naš mural bude jedna od prvih slika koju posjetioci ali oni koji prolaze kroz naš grad vidjeti. Želimo da poruku koju će mural kominicirati ponesu sa sobom i da je povezuju sa našim gradom i vrijednostima koje promovišemo.
4. Odabir radova
Svi prispjeli radovi će biti obljavljeni na FB stranici Udruženja Most, na kojoj će se organizovati takmičenje. Rad sa najvećim brojem lajkova biće izabran za mural koji će muralista oslikati na vanjskom zidu Udruženja Most.
➢ Pobjednik konkursa dobija priliku da svoj prijedlog realizuje i po završetku murala dobija novčanu nadoknadu u bruto iznosu od 2100 KM.
➢ Realizacija murala ove godine je planirana između 01.11.2019. – 15.11.2019. Tačno vrijeme realizacije murala organizatori dogovaraju individualno sa pobjednikom ili pobjednicom konkursa.
➢ Za oslikavanje murala pobjedniku ili pobjednici se stavljaju na raspolaganje površina i
radni materijal.
Troškove boravka za vrijeme realizacije takođe preuzima Udruženje Most.
Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Više informacija ovdje