Kratki film asocijacije XY Sarajevo: “Srednjoškolac” (VIDEO)

„Srednjoškolac“ je naziv kratkog filma za koji režiju, produkciju i glumu potpisuju mladi Asocijacije XY. Film tematizira probleme i strahove sa kojima se susreću mladi u svom svakodnevnom životu.

Prema riječima koordinatora za mlade Asocijacije XY Amer Džekman kroz film „Srednjškolac“ mladi pokušavaju da skrenu pažnju roditelja, nastavnika ali i svojih vršnjaka na strahove koji ih prate tokom odrastanja.
„Svakodnevno su mladi ljudi izloženi brojnim strahovima koji utiču na njihovo samopouzdanje i sprječavaju ih da se u školi, na fakultetima, u okviru svojih hobija, među- vršnjačkim odnosima ostvaruju u punom kapacitetu. Odrasli ne razumiju ili ne primijete stvarni izvor problema sa kojima se mlade osobe suočavaju. Mogu primijetiti da neko postiže lošije rezultate u školi, da je tih i povučen ili napadno ekstrovertan“, kazao je Džekman.

„Naš cilj je pokazati da rješenje uvijek postoji a poseban fokus smo stavili na mlade i volontere Asocijacije XY koji su uspjeli prevazići svoje nedaće u okviru ove organizacije koja koristi najbolje svjetske programe za rad sa mladima.

Preuzeto sa: https://www.facebook.com/AsocijacijaXY/