Krizni štab FBiH i RS traže dodatni oktobarski rok za spremanje odbrane protiv koronavirusa #SJAŠITE

Krizni štab Kantona Sarajevo zamolio je Vladu Kantona Sarajevo kao i sve građane i građanke istog da im se omogući dodatni oktobarski rok za spremanje teoretske i praktične odbrane protiv koronavirusa. Naime, na današnjoj sjednici za medije Krizni štab FBiH i Krizni štab RS su izašli u javnost s molbom da im se omogući dodatno vrijeme za istraživanje i izučavanje najboljih načina za borbu protiv pandemije koronavirusa.
French hospitals see number of critical Covid-19 cases drop below 2,000
“Molimo vas sve da razumijete da je ova kriza mnogo drugačija od svih ostalih kriza i da jednostavno niko u Bosni i Hercegovini još uvijek nema tačan i precizan odgovor na ovo. Mi nemamo od koga trenutno da naučimo niti da prepišemo šta i kako treba raditi. Iz ovog razloga vas molimo da nam ostavite bar još jedan rok da izučimo sve što se izučiti može i da nađemo pravi način za borbu protiv ove pošasti koja nas je zadesila. Pa kada smo pristali da budemo u ovom kriznom štabu zaista niko od nas nije imao na umu da bi se moglo desiti da ćemo zaista morati ovoliko da radimo na nekoj krizi. Iskreno, svi smo manje više mislili da je ovo kao neki upravni ili nadzorni odbor javne institucije. Znači ono budete član i generalno primate pare za neke bezvezne mjesečne sastanke. Nikome nije palo na pamet da će nas u ovom sazivu uhvatiti globalna pandemija novog virusa. U ovom slučaju nam zaista treba više vremena da se saberemo i da dođemo do zaključaka šta i kako da radimo u cilju popravljanja situacije. Ako smo studentima mogli odobriti pet dodatnih rokova vala možemo i nama koji se bavimo zaštitom ljudskih života i globalne dobrobiti svih” – izjavio je za naš portal Goran Čerkez, član Kriznog štaba Kantona Sarajevo.
Krizni štab još uvijek nije dobio službeni odgovor na ovaj upit, te se očekuje da u narednoj sedmici predstavnici Vlada Federacije BiH i Republike Srpske donesu odluku da li će biti odobren traženi oktobarski rok.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.