Krizni štab FBiH organizuje studentske pohode u Beograd na vakcinaciju #SJAŠITE

Dok Republika Srbija uveliko vakciniše stanovništvo, naša zemlja još ne zna koje će vakcine uopće stići i kad. Zbog ogorčenja građana koje je na granici građanskih nemira, Krizni štab Federacije BiH je pronašao privremenu alternativu, dok ne pristignu vakcine.
Studentski pohod": Iz BiH u Istanbul danas putuje 1.800 studenata
“Situacija je trenutno alarmantna u našoj zemlji, i morali smo pronaći modus kako da reagujemo, da ne bi imali krizu u krizi. Zbog toga smo se odlučili da idemo kontra sistemu vakcinisanja, i da u prvom talasu obezbijedimo vakcine za mladu populaciju, koja je sklonija nasilju i uličnim nemirima za razliku od starijih. To je zapravo razlog zašto smo napravili jedan trenutni sporazum s Vladom Republike Srbije”, ističe član kriznog štaba FBiH Goran Čerkez.
Krizni štab Federacije Bosne i Hercegovine, pozvao je sve turističke agencije s područja ovog entiteta, da se priključe akciji.
“Napravili smo jednu super ponudu za sve osoba uzrasta od 18 do 35 godina, da se prijave na vikend putovanje u Beograd. Iako se pohod naziva studentski, više aludira na mladu populaciju nego da morate biti student da otputujete. Po jedinstvenoj cijeni od 150 KM, boravit ćete tri dana u Beogradu, imate priliku da malo prošetate i da primite prvu dozu vakcine”, dodao je Čerkez.
Studenti koji se priključe pohodima, moraju otići na isti nakon 22 dana, kako bi se izvršio proces revakcinacije. U suprotnom, efekat vakcine nije kompletan.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.

Posljednji postovi