Lijep gest: Donacija aparata i medicinske opreme od Fondacije Junuzović Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla

Na osnovu dugogodišnje saradnje između Fondacije Junuzović i Klinike za dječije bolesti Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla, dana 29.12.2020.godine uručena je donacija Fondacije Junuzović Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla u prostorijama klinike.

U trenutno najtežim vremenima borbe sa pandemijom koronavirusa Fondacija Junuzović kao dugogodišnji prijatelj Klinike za dječije bolesti Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla i ovoga puta je prepoznala njihove potrebe, te vrijednom donacijom u vidu medicinskih aparata – aspiratora, inhalatora, digitalnih tlakomjera i pulsnih oksimetara potrebnih za adekvatno liječenje djece izvršila primopredaju potrebne opreme.
Donacija je prije svega namjenjena Covid odjeljenju za liječenje djece i onkoloških pacijenata sa težom kliničkom slikom izazvanom koronavirusom i djeci sa teškim oblicima respiratornih smetnji nastalih usljed zaraze ovim virusom.
Načelnica Klinike za dječije bolesti doc. dr. med. sc. Lejla Osmančević ukazala je na potrebe klinike, tačnije Covid odjeljenja, najpotrebniju opremu i aparate, ali i situaciju u kakvoj se trenutno nalaze, otežanim uslovima za rad medicinskog osoblja ali i boravak djece te pristupanje prije svega takvim pacijentima koji leže u Covid bolnici.
Saradnja Fondacije Junuzović sa Klinikom za dječije bolesti UKC-a Tuzla je jedan kontinuitet koji traje dugo vremena, i gradi međusobno povjerenje i prijateljski odnos, uz podršku i pomoć kada je najpotrebnije.
(Tuzlanski.ba)