Mačkograd u Tuzli: Mačke na nedjeljnoj dnevnoj žurci

CAT & Caffe bar Sloboda Tuzla organizuju dnevnu žurku u nedjelju 8. decembra 2019. godine na Sonom trgu. U sklopu Caffe bar Sloboda i na Sonom trgu planirano je druženje CAT tima sa mačkograđanima i mačkograđankama Tuzle od 12:00 do 16:00.

Druga nedjelja u decembru planirana je za dnevnu zabavu, koju sa Caffe bar Slobodom organizuje Omladinski resursni centar iz Tuzle. Plan je da se na žurci okupe građani Tuzle, te uz opušteno nedjeljno popodne druže, zabave i upoznaju sa radom ORC Tuzla na aktivnostima “online” projekta CAT. Kako želimo svoje aktivnosti izvoditi na drugačiji način i približiti se našim sugrađanima – organizujemo veeliki događaj pod nazivom “MAČKOGRAD”. 


Video najava “Mačkograda”

 
Kako velika većina građana nedjelju provodi sa svojim porodicama unutar toplih domova, naše mačke te žele namamiti i pozvati da nam se pridružiš na žurci u “Mačkogradu”. U sklopu Slobode, “Pan Winter” bašte i na platou Sonog trga – mačke će uz pomoć FMJAM-a, Youtube senzaciju iz Grada Tuzla, animatora i šminkera iz Kiki Klaun ekipe družiti sa građanima Tuzle, te im predstaviti rezultate i upoznati ih sa našim “online” aktivnostima
Pored zanimljive i interesantne ekipe sa kojom ćemo se zabavljati pripremamo društvene igre. Informacije i objave u vezi sa žurkom možete pratiti na sljedećem linku:
Mačkograd – FB događaj. 

Tokom događaja ispred Slobode će biti postavljena bina, odakle će nam muziku vrtiti FmJam-ovi DJ-evi: Dj Elick i Dj Shadow Kid. Ova dva mlada DJ-a već nekoliko godina unazad djeluju na tuzlanskoj i široj urbanoj sceni, pa nam garantuju dobre setove tokom Mačkograda. Još trebamo poželjeti i snijeg, da bude kompletna zimska čarolija.
Iako starijoj javnosti nepoznat, najpoznatiji YOUTUBER iz našeg grada VedoX jedna je od najpopularnijih ličnosti među mladima Tuzle, bar ako je suditi po broju njegovih pratilaca na njegovom kanalu – VedoX Youtube kanal. Mlada senzacija YOUTUBE scene  je izuzetno profesionalan i ambiciozan, ali se pred kamerama i na javnim događajima ne libi dobro zabaviti sa svojim gledaocima i fanovima. Tokom događaja će i snimati video za svoj kanal.
U sklopu zimske idile u okviru “Pan Winter” bašte, za naše najmlađe smo pripremili animatore i šminkere iz Kiki Klaun tima iz Tuzle. Kiki Klaun tim je grupa mladih animatora, koja u vrtićima, na rođendanima i dječijim zabavama u kostimima uveseljava djecu. Kao što možete vidjeti na njihovoj “fejsbuk prezentaciji” djeca ih obožavaju, a na naš događaj donose i šminku.
Tokom žurke ćete imati priliku da vidite izložbu meme-ova, koje ste najviše lajkali na našoj CAT “fejsbuk stranici”. Na Sonom trgu postavljemo  platno za grafite i mirovne poruke posjetilaca. Kako bismo dodatno uveselili događaj pripremili smo i poklone za posjetioce. Ne moramo napominjati da u slučaju snijega pravimo Snješka!
Pridruži se mačkama. Širimo dobru vibru u gradu!
Pozivamo vas da nas podržite na Društvenoj mreži koju najčešće koristite:
CAT Fejsbuk stranica
CAT Instagram stranica
CAT Youtube kanal
CAT – Web stranica