Evo šta su mladi iz BiH poručili predsjedniku Francuske Macronu!

Mladi iz Bosne i Hercegovine poslali poruku francuskom predsjedniku Emanuelu Macronu u srcu Francuske.

Mladi iz BiH poručili Macronu: Naš dom nije tempirana bomba
Prethodne sedmice u Evropskoj Uniji i na Zapadnom Balkanu odjeknula je vijest iz poznatog evropskog magazina “The Economist”. Naime, iz jednog od intervijua vođenih sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom saznali smo da njegovi stavovi u pogledu Bosne i Hercegovine nisu pozitivni. Tada je izjavio, najvjerovatnije aludirajući na sigurnosnu situaciju u BiH, kako je naša država “tempirana bomba”.
Nedugo zatim, grupa mladih iz čitave Bosne i Hercegovine se našla u Strazburu u svojstvu polaznika škole za političke studije Vijeća Evrope. Tokom posjete Strazburu, prisustvovali su i zatvaranju Svjetskog demokratskog foruma, gdje su iskoristili priliku da Makronu pošalju poruku.
Podigli su natpise na engleskom jeziku na kojima su poručili: “Macron, dobro došli u Bosnu i Hercegovinu, naš dom nije tempirana bomba!!!”.


Izvor( telegraph.co.uk)

Njegova izjava izazvala je burne reakcije, kako domaćih tako i stranih zvaničnika koji su osudili njegov surovi rječnik, a danas je francuski ambasador u BiH Guillaume Rousson stigao u Predsjedništvo BiH nakon poziva Kabineta predsjedavajućeg Željka Komšića koji traži objašnjenje ovakve izjave.