Od 1. oktobra kreće realizacija mjere “Tražim poslodavca 2020”

Federalni zavod za zapošljavanje će 1. oktobra 2020. godine na svom web portalu u meniju Aktuelni projekti objaviti Javni poziv za učešće u Programu sufinansiranju zapošljavanja – mjera “Tražim poslodavca 2020”.
Mjera  podrazumijeva  sufinansiranje  zapošljavanja  osoba,  prijavljenih  na  evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH prije dana otvaranja javnog poziva za ovu mjeru, bez obzira na radno iskustvo, dob i stručnu spremu, uz zasnivanje radnog odnosa na period od šest (6) mjeseci ili (12) mjeseci.
Od 1. oktobra kreće realizacija mjere 'Tražim poslodavca 2020'
Nezaposlena  osoba iz ciljne  grupe se prijavljuje na javni poziv unoseći tražene podatke o sebi u Obrazac -Tražim poslodavca (Obrazac TP) koji sadrži odgovarajuću šifru. Nakon što nezaposlena osoba pronađe poslodavca koji je spreman da je zaposli uz ovu mjeru, poslodavac se, također, prijavljuje za učešće u Programu putem linka na web portalu: www.fzzz.ba, unosi  svoje podatke i obavezno šifru iz Obrasca -Tražim poslodavca (Obrazac TP) osobe koju namjerava zaposliti i druge potrebne podatke.
Poslodavac se odmah prilikom prijavljavanja na Javni poziv odlučuje za varijantu perioda sufinansiranja i broj osoba.
Napomena: poslodavci koji se nisu registrovali na web portalu: www.fzzz.ba prije popunjavanja online prijave moraju se registrovati na navedenom portalu.
Cilj ove mjere je da se nezaposlenim osobama olakša integracija na tržištu rada i spriječi  dugotrajna  nezaposlenost, te da se pojača  njihova motivacija i aktivnost u traženju posla, uz pomoć Obrasca za traženje poslodavca (Obrazac TP), čije  je  trajanje  ograničeno  do  60  dana  od  dana  preuzimanja  sa  web  portala: www.fzzz.ba.
Integralni tekst Programa dostupan je putem linka u nastavku:
Program sufinansiranja zapošljavanja 2020
https://szztk.ba/od-1-oktobra-krece-realizacija-mjere-trazim-poslodavca-2020/.