Online tribina: Novi oblici podrške mentalnom zdravlju mladih

Srijeda, 28.10.2020 – 16:30h
Ovaj mjesec smo obilježili Svjetski dan mentalnog zdravlja (10.10.) i tema kojom smo se bavili je „Mentalno zdravlje za sve“. Ali je li ono zaista dostupno svima? Koliko je lako doći do informacija i potražiti pomoć kada nam je potrebna? Kome se obratiti, s kime pričati, što ako nemamo novaca za to?

U ovo vrijeme pandemije Covid-19, a i potresa koji se nedavno dogodio, sve se više priča o mentalnom zdravlju i o tome koje posljedice ovakve krize ostavljaju na sve nas, a posebno na ranjive skupine.
Takva skupina je i skupina mladih, čije mentalno zdravlje je bilo ugroženo i prije pojave pandemije, a s pojavom pandemije se samo pogoršalo. Predviđa se i da će mladi biti najviše pogođena skupina posljedicama koje će donijeti pandemija u naredno vrijeme.
Smatramo da je o mentalnom zdravlju potrebno razgovarati i učiniti ga vidljivijim i dostupnijim pa ćemo vam na ovoj tribini predstaviti neke od hvalevrijednih projekata, aktivnosti i inicijativa organizacija i udruženja mladih.
Također, razgovarat ćemo o problemima na koje nailazimo kada smo u potrazi za psihološkom pomoći i što bi trebalo promijeniti. Pozivamo vas da nam se pridružite u diskusiji i podijelite svoja iskustva i mišljenje!
Veselimo vam se!
U tribini sudjeluju:
1) Društvo za psihološku pomoć – Lana Gjurić, psihologinja i apsolventica gestalt psihoterapije
2) Udruga BoliMe – Adrian Pezdirc, akademski glumac i suosnivač udruge BoliMe
3) Projekt „Kako si?“ – prof.dr.sc. Nataša Jokić-Begić (Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet), redovita profesorica kliničke i zdravstvene psihologije, KBT terapeut i Greta Gombar, studentica 2.g. diplomskog studija psihologije na Odsjeku za psihologiju FF
4) PsiHelp projekt – Maša Atlaga, prvostupnica psihologije, glavna voditeljica PsiHelp projekta
5) Udruga „IMPRESS“ – Tanja Herceg, psihologinja i predsjednica Udruge “IMPRESS”
Moderira:
– Ivona Eterović – psihologinja, dio operativnog tima Mreže mladih Hrvatske
U tribinu će se moći izravno uključiti putem poveznice na Zoom-u (https://us02web.zoom.us/j/83942296039), a možete pratiti i uživo preko Facebook Livea na stranici Centra Modus. Za sudjelovanje nisu potrebne prijave.
(hocu.ba)

Posljednji postovi