Općina Stari Grad umjesto sebilja, instalira veliki LED displej za reklame

Slikovni rezultat za led reklama umjesto sebilja
Novom odlukom Općinskog vijeća Općine Stari Grad, a u saglasnosti s načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem, umjesto sarajevskog sebilja se stavlja novi LED displej za reklame.
Naime, kako navode u odluci, na ovakav potez su se odlučili zbog, kako kažu, modernizacije stare jezgre grada Sarajeva, jer je došlo novo vrijeme, a u skladu s tim, treba da se mijenjaju stvari.
“Ljudi 21. vijek je već uveliko tu. Haman 20 godina. Mi bismo bili budale ako bi se držali tih starih stvari kao ono što kaže naš narod pijan plota. Treba se razvijati i ostaviti sve osim rata u prošlosti. Rat dobro dođe za izbore. Ovo ostalo, to sve treba modernizirati i unaprijediti”, rekao je Ibrahim Hadžibajrić u svom obraćanju novinarima.
Na pitanje o tome zašto se mijenja nešto što stoji stotinama godina tu, načelnik je objasnio da sebilj nema aplikativnu funkciju i da treba što prije da se zamijeni nečim što će donositi dobrobit široj populaciji.
“Pa eto recite mi šta je ovo? Realno, stara građevina, od drveta i kamena koja samo troši vodu i ne donosi nikakvu vrijednost. Eto osim što se ti turisti slikaju kod njega i što je simbol grada. Cijeli svijet ide ka digitalizaciji, a mi se držimo nekakve straćare koja još troši vodu. Ne ide! Ovako će ovaj displej da zarađuje novac općini od kojeg ćemo mi da finansiramo infrastrukturalne, pa i turističke projekte. Međutim, mislili smo mi i na turiste. Slika sadašnjeg sebilja će se pojaviti poslije svakih 45 reklama, na displeju, te će na taj način i taj segment biti zadovoljen. To što će morati malo da sačekaju da se uslikaju, u biti nije problem, jer će potrošiti možda koju marku u obližnjim prodavnicama”, kaže Hadžibajrić.
Preuzeto sa: https://satro.info