Optimistični oktobar 2019: Kalendar mentalne higijene

Mentalna higijena – odlasci stručnjacima iz oblasti mentalnog zdravlja (psiholozi, psihoterapeuti, psihijatri, hipnoterapeuti, iscjelitelji, alternativni terapeuti, duhovni učitelji i sl.) još su uvijek nedovoljno prihvaćeni.

Mentalno zdravlje je širok pojam, kojeg Svjetska zdravstvena organizacija definira kao stanje dobrobiti u kojem pojedinac ostvaruje svoje potencijale, može se nositi s normalnim životnim stresom, raditi produktivno i plodno, te je sposoban pridonositi zajednici.
Kalendar aktivnosti može pomoći pri poboljšanju svakodnevnih navika, izmjeni, dopuni, odnosno može nam pomoći da izvučemo maksimum iz svakodnevnih aktivnosti i naših života.
Na taj način stvarate okruženje i planove koji vas tjeraju da ostvaruju sjajne rezultate kako u poslu, tako i u životu. Ujedno pomažu ljudima da oslobode dio svog vremena i da na bolji način upravljaju svojim vremenom.
Kalendar mentalne higijene nam pomaže da bolje upoznamo sebe, upoznamo druge , damo vremena sebi i drugima, pomaže nam pri planiranju i izvršavanju ciljeva kao i osvještavanje životnih prioriteta i onih koji to nisu.
Ovaj optimistični oktobarski akcijski kalendar svakodnevno predlaže akcije koje trebate provoditi tokom oktobra 2019. kako biste bili realistični optimisti i imali ciljeve kojima biste se radovali.
Izvor: https://svijetdnevno.com