Otvoren poziv za učešće na regionalnoj Balkan Green Academy 2020/2021

Balkan Green Foundation, kao dio programa Balkan Green Ideas, organizuje prvu Regionalnu akademiju pod nazivom Balkan Green Academy 2020/2021.
Akademija se sastoji od modula koji pokrivaju tri glavna stuba: politika, ekonomija i društvo. Biće usmjerena na diskusiju o stvarnim pitanjima koja se odnose na zeleni održivi razvoj u regionu Zapadnog Balkana.

Glavni ciljevi Akademije su:
-Promovisanje principa i vrijednosti održive zelene politike povezane sa ekonomskim, socijalnim i političkim razvojem društava Zapadnog Balkana (sa posebnim fokusom na Agendu 2030. i Zelenu agendu za Zapadni Balkan)
-Stvaranje mreže aktivista, organizacija civilnog društva i preduzetnika koji rade na održivim zelenim inicijativama;
-Priprema lokalnih i regionalnih aktera da identifikuju potencijale u svojim zajednicama za stvaranje zelenih i održivih inicijativa i biznisa.
Akademija se sastoji iz tri segmenta koja su obavezna za sve učesnike:
Online obuka: od 26. do 30. oktobra 2020.
Mentorske sesije za sve polaznike: novembar 2020 – februar 2021.
Priprema za nacionalno takmičenje – Forum za zelene ideje : februar – april 2021.
Regionalna akademija otvorena je za učesnike (prije svega, mlade žene i muškarce iz ruralnih i urbanih područja koji su vlasnici ili namjeravaju da osnuju male, održive zelene biznise) iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije. Broj mjesta je ograničen na četiri učesnika po državi.
ROK ZA PRIJAVE JE PRODUŽEN do 31. avgusta 2020. godine do 23:59 h.
Detaljne informacije o uslovima i načinu prijave, kao i prijavni obrazac možete naći ovde, kao i na Facebook event stranici.
(hocu.ba)