Pacijenti u BiH će od sutra dobivati power point prezentaciju preporučenog liječenja #SJAŠITE

Pacijenti u Bosni i Hercegovini će, od sutra, dobiti power point prezentaciju s uputstvima za liječenje svih oboljenja. Ova odluka donesena je na velikom vijeću doktora i zdravstvenih radnika, a o razlozima zbog kojih se do iste došlo, razgovarali smo s prvom damom zdravstvenog sistema, Sebijom Izetbegović.
Sebija Izetbegović za "Avaz": Nemojte da imamo italijanski scenarij
“Vidite, naši zdravstveni radnici u kompletu su zaista jako, jako umorni i na kraju snaga su. Oni imaju pravo i da iskoriste godišnje odmore i da iskoriste bolovanja ukoliko su im potrebna i to im niko zaista više ne treba i ne može da zabrani. Ono što mi možemo uraditi jeste da omogućimo našim pacijentima kontinuiranu njegu i pažnju tokom ovih godišnjih odmora i bolovanja zdravstvenih radnika. Iz ovog razloga, mi smo spremili jako kvalitetne power point prezentacije koje mogu da pomognu našim pacijentima dok se zdravstveni radnici ne odmore. Prezentacije služe i našim dragim studentima na medicinskim fakultetima diljem Bosne i Hercegovine dok online spremaju polaganje ispita. Našim pacijentima, ja vas uvjeravam, ništa neće nedostajati i oni će biti u potpunosti zbrinuti i njegovani isto kao i da vas pregleda pravi doktor ili zdravstveni radnik našeg sistema” – izjavila je za naš portal Sebija Izetbegović, vladarica zdravstvenog sistema.
Pacijenti će prezentacije dobiti nakon što dođu u svoj lokalni dom zdravlja po uputnicu, te istu slikaju i pošalju putem maila na adresu doma zdravlja, a oni će im poslati prezentacije s odgovarajućim uputstvom za liječenje.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.

Posljednji postovi