Pokret i ples! Radionica koja slavi nas kakvi jesmo


Koji pokreti u nama žele da se izraze? Koji ples se nalazi duboko u nama i kojeg često zapostavljamo? Koji je naš ples? Istražimo zajedno naše pokrete i plesove i igrajmo se! Slavimo sebe i sve što jesmo!
Ples nas može odvesti daleko i duboko… može nas rasteretiti i izliječiti, ako mu dopustimo, ako se opustimo… Naše tijelo se sjeća svega što smo iskusili, i naše tijelo zna ko smo mi zapravo. Plesom možemo napraviti korake ka tome da se oslobodimo svega onoga što nismo mi, onoga što nam više ne služi i što više nije dobro za nas. Kao što je Mikelanđelo samo “skidao višak kamena, kako bi iz stijene oslobodio skulpture koje su već bile tu”, tako i mi možemo otpustiti sve ono što je višak, kako bismo došli do najbolje moguće verzije nas samih.
Plešimo i sjetimo se ko smo mi zapravo!
Na radionici pokreta i plesa nećemo učiti korake, već ćemo učiti slušati sebe i pustiti svom tijelu da se slobodno izrazi. Ne postoji osoba koja “ne zna plesati”, a cilj ove radionice nije “plesati lijepo”. Kretat ćemo se kako želimo i koliko želimo. Svi pokreti su dobrodošli!
Svi su dobrodošli! Bez obzira na fizičke karakteristike, zdravstveno stanje, spol, dob… Također, nije potrebno nikakvo prethodno znanje u plesu.
Na radionicu donesite udobnu odjeću i čiste patike / čarape sa gumicama protiv klizanja ili možete plesati bosi.
Kada: srijeda, 2., 9., 16., 23. i 30. oktobar 2019. od 18:00 do 21:00
Gdje: Maršala Tita 12, Sarajevo
Cijena: platite onoliko koliko možete i želite
Više info na: adelagal@gmail.com
Voditeljica radionice: Adela Galešić
 
Izvor: mreza-mira.net