Policija od danas koristi gledanje u kašike da pronađe ubice po Sarajevu

Povezana slika
Policija na području Kantona Sarajevo od danas će početi koristiti najsavremenije alate za rješavanje teških krivičnih djela na ovom prostoru. Naime, kako Šatro info ekskluzivno saznaje, naša policija će, prva u regionu, od danas početi koristiti gledanje u kašike kao legitiman način pronalaska ubica u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.
“Na ovaj revolucionarni korak smo se odlučili nakon što smo shvatili da tradicionalne metode pronalaska počinitelja gnusnih zločina jednostavno nisu dovoljno efikasne i ne pomažu nam u onoj mjeri u kojoj bi trebale. Iz ovog razloga smo dugo razmišljali o potezima koje treba da poduzmemo, kako bi se praksa ubistava bez rješenja napokon mogla prekinuti. Ono što želimo poručiti našim građanima jeste da ne trebaju biti zabrinuti uopće, jer naši policajci i istražitelji su stvarno učili od najboljih. Vidovita Džemila i teta iz Avaza koja gleda u kašike su danonoćno radili s njima, kako bi osigurali najbolji mogući stepen znanja. Mi vjerujemo da je budućnost u širenju vidika i u korištenju najnovijih tehnologija i tehnika za pronalaske svih počinitelja, a pogotovo onih koji su se drznuli da počine teška krivična djela poput ubistva”- izjavio je za naš portal Enes Besposleni, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.
Predstavnici MUP-a Kantona Sarajevu se nadaju da će u narednom periodu i druge velike, svjetske, policijske sile preuzeti ovaj metod gledanja u kašike.
Preuzeto: https://satro.info/