Poziv na radionicu: Protiv korupcije se boriš kada progovoriš!

Institut za razvoj mladih KULT u saradnji sa Homework Hub organizira radionicu za mlade o temi borba protiv korupcije. Zadovoljstvo nam je pozvati sve srednjoškolce, studente i druge mlade željne novog druženja i učenja da se prijave na radionicu! Na našim radionicama su do sada sudjelovali brojni mladi, a i ovog puta pripremamo zanimljiv sadržaj za sve mlade koji se prijave na radionicu.

Radionica će se sastojati od interaktivnog i zabavnog sadržaja kreiranog za mlade. Uz druženje, međusobno upoznavanje i diskusiju o temi borbe protiv korupcije, na radionici ćete imati priliku učestvovati u kvizu koji će testirati vaše znanje o korupciji kao i pojavnim oblicima korupcije, a najuspješniji učesnici će dobiti nagrade. Učesnici će imati priliku i da nauče nešto više o borbi protiv korupcije i štetnom utjecaju koji korupcija ostavlja po društvo.

Pored kviza, mladi će na radionici učestvovati i u vježbi „igra uloga“. Podijeljeni u grupe učesnici će dobiti priče o različitim koruptivnim radnjama, a njihov zadatak će biti da kreiraju kraj priče koji će ukazati na moguća rješenja problema iz percepcije grupe i u kojima će pokazati kako se oduprijeti koruptivnim radnjama.

Radionica će se održati 9. augusta (srijeda) u periodu od 17 do 19 sati, u prostoru Homework Hub-a, adresa Kolodvorska 12 Novo Sarajevo.

Zainteresirane molimo da ispune prijavni obrazac za radionicu na linku: https://s.mladi.org/RadionicaHHub .

Prijave za radionicu se primaju do 8. augusta 2023. do 19.00 sati.

Homework Hub kao mjesto koje podržava i okuplja različite mlade je pružilo podršku realizaciji radionice prepoznajući značaj teme za mlade.

Inicijativu Reci NE korupciji u KS realizira Institut za razvoj mladih KULT u saradnji sa Uredom za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo. Inicijativa se provodi uz podršku Ambasade Kraljevine Nizozemske te nastoji privući pažnju javnosti, ukazati na štetnost korupcije na život pojedinaca, ispitati stavove građana i mladih o korupciji te pružiti osnovne informacije o borbi protiv korupcije.

Preuzeto sa: mladi.org

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“