POZIV NOVINARIMA I REDAKCIJAMA: Prijavite se za Novinarsku nagradu

Konkurs je otvoren do 31. maja 2022. godine za sve novinare i medije  sa sjedištem u Bosni i Hercegovini

Centar za razvoj medija i analize poziva novinare i medijske kuće da se u periodu od 1. do 31. maja 2022. godine prijave na konkurs za najbolje novinarsko istraživanje o korupciji.

Konkurs je otvoren za sve novinare i medije sa sjedištem u Bosni i Hercegovini, a nagrade će se dodjeljivati u kategorijama:

  • za najbolje istraživanje o korupciji objavljeno  u štampanim i online medijima,
  • za najbolje istraživanje o korupciji emitovano u programu televizijskih stanica,
  • za najbolje istraživanje o korupciji emitovano u programu radijskih stanica i
  • za najbolje istraživanje o korupciji u multimedijalnim sadržajima u Bosni i Hercegovini.

Prijavljeni radovi moraju biti istraživačke priče objavljene u nekom od bh. medija u periodu od 1. maja 2021. godine do 30. aprila 2022. godine.

Autore za nagradu mogu predlagati medijske kuće, novinske agencije, urednici svih medija ili sami novinari/autori.

Prijedloge možete poslati elektronskim putem na zvaničnu adresu Novinarske nagrade  crma.novinarskanagrada@gmail.com sa naznakom Za novinarsku nagradu i naznakom kategorije za koju se rad prijavljuje. Audio i video izvještaje možete poslati putem WeTransfera. Ukoliko su prilozi objavljeni na You Tube kanalu medija, dovoljno je poslati link.

Novinarska nagrada biće dodijeljena u okviru Programa istraživačkog novinarstva, kojeg finansira USAID u BiH. Centar za razvoj medija i analize nastavlja tradiciju nagrađivanja istraživačkih novinara i promocije istraživačkog novinarstva započetu prije deset godina kada je uspostavljena ACCOUNT novinarska nagrada.

Za više informacija, kontaktirajte nas putem e-maila crma.novinarskanagrada@gmail.com

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.