Poziv za besplatnu školu programiranja!

ŽELITE NAUČITI PROGRAMIRATI? POHAĐATE SREDNJU ŠKOLU? NA PRAVOM STE MJESTU!

Udruženje za razvoj i podršku mladih PLUS ULTRA organizuje BESPLATNU online školu programiranja za srednjoškolce. Prijaviti se mogu srednjoškolci sa područja čitave  BiH.

Naša prethodna iskustva pokazuju da je ovo idealna prilika za mlade da se motivišu i nauče osnove programiranja, te da se pripreme za bolje razumijevanje ovog gradiva u daljem obrazovanju.

Škola programiranja sastoji se od 3 modula koji objedinjuju osnove programiranja kroz teoretske i praktične časove. Prvi modul počinje 3. oktobra i trajat će 6 sedmica.

Svi koji uspješno završe prvi modul i usvoje potrebno znanje će dobiti potvrdu o učešću.

Predavanja i vježbe će se održavati po jednom sedmično, te će za uspješno savladavanje gradiva biti potrebno odvojiti minimalno 5 sati sedmično na program škole programiranja.

Predavanja će se održavati vikendom i trajat će 3h, dok će se vježbe u trajanju od 1,5 do 2h održavati radnim danima u poslijepodnevnim terminima. Tačne termine vježbi i predavanja će učesnici saznati nakon što budu odabrani i podijeljeni u manje grupe radi efikasnijeg rada.

Prijaviti se možete popunjavanjem forme koja se nalazi na ovom linku. Rok za prijave je ponedjeljak, 20.9.2021. godine, do 21:00.

ISKORISTITE ŠANSU I PRIJAVITE SE NA BESPLATNU ŠKOLU PROGRAMIRANJA PLUS ULTRA!

Za sva dodatna pitanja i nedoumice kontaktirajte nas na mail info@plusultra.ba

Škola programiranja se organizuje u sklopu projekta Youth4Youth – Empowering young people through youth organizing koji je finansiran grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State).

 

Posljednji postovi