Poziv za osmo izdanje Škole kreativnog dokumentarnog filma: “Ko je vidio video?!”

Udruženje Pravo Ljudski iz Sarajeva, uz podršku Nacionalne fondacije za demokratiju (NED) iz Washigtona, SAD, Fondacije za kinematografiju Bosne i Hercegovine i lokalnih partnerskih organizacija, produžava poziv za osmo izdanje Škole kreativnog dokumentarnog filma Ko je vidio video?!. Prijave se mogu slati do 4. juna 2020. godine, do 12:00 sati.

Ukoliko imate između 17 i 21 godine, stanujete u BiH, govorite engleski jezik i imate afinitet prema kreativnom dokumentarnom filmu – prijavite se! Tražimo dvanaest mladih autora i autorica za naš inovativni obrazovni program koji nudi praktično iskustvo rada na kratkom dokumentarnom filmu, te mentorstvo iskusnih, međunarodno aktivnih filmskih autora i autorica.
KVV#8 je neformalna škola dokumentarnog filma koja nudi raznolik program, podstiče kreativno promišljanje i kreativni pristup stvaranju, istraživanju i razvoju dokumentarnog filma, te podučava osnovama u oblasti režije, kamere, zvuka, montaže i post-produkcije. Učit ćemo kako koristiti mobilni telefon za stvaranje kreativnog dokumentarnog filma, te usvojiti osnovna znanja o mobilnim tehnikama i mehanizmima audiovizuelne komunikacije i interakcije.
Cilj nam je okupiti mlade autore i autorice iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine sa stavom i strašću prema dokumentarnim pričama i idejama. Posebno nam je važno da to budu mladi ljudi iz sredina sa ograničenim pristupom neformalnom filmskom obrazovanju.
Prijavite se ako:
imate između 17 i 21 godine;
imate prebivalište u Bosni i Hercegovini;
poznajete engleski jezik;
KVV#8 je otvorena za svakoga, međutim, posebno tražimo učesnike i učesnice koje/i već imaju nekog iskustva u kreativnom procesu.
KVV#8 će trajati od 05. do 14. juna 2020. godine. Kao odgovor na krizu vezanu za COVID-19, te zbog podrške naporima naše zajednice da spriječi širenje virusa, KVV#8 odvijat će se na mreži.
Online aplikaciju možete poslati ovdje, a za sva pitanja pišite putem e-mail adrese apliciram@pravoljudski.org.
Konkurs je otvoren do 4. juna 2020. godine, do 12:00.
Jedva čekamo da vas upoznamo. Dobrodošli/e!

Posljednji postovi