Poziv za učešće u ekološkoj akciji „Udružimo ruke – očistimo Trebević“


Pozivamo sve zainteresovane da se pridruže akciji čišćenja Trebevića, koja će se održati 20.10.2019. godine sa početkom u 10:00 sati. Organizatori akcije su Mreža za izgradnju mira i inicijativa Prljavi grad Sarajevo, a partneri su Asocijacija uposlenika_ca američke ambasade, kao i ‘Green Team’ ambasade, udruženje Gorska Služba Spašavanja Sarajevo, ‘Let’s do it’, Trash Challenge i KP ‘RAD’.

Trebević je jedno od najdraži izletišta jer je udaljen samo 12km od centra Sarajeva, a još manje od Istočnog Sarajeva. Okružen gustom borovom šumom, Trebević je u netaknutoj prirodi idealna destinacija za odmor i relaksaciju. Nažalost, zbog velikog prometa ljudi, a nedostatka pravilnog načina odlaganja otpada, Trebević je pretrpan otpacima koje šetači bacaju na nepropisan način. Akcija čišćenja „Udružimo ruke – očistimo Trebević“ – „Удружимо руке – очистимо Требевић“ je prilika da probudimo ekološku svijest kod građana BiH i da svi budemo partneri u očuvanju prirode.
Pripremu i provjeru terena će izvršiti nadležne službe 7 dana prije same akcije, te će samim tim osigurati da mjesta koje se budu čistila budu sigurna i za najmlađe.
Ukoliko želite da se priključite akciji pošaljite e-mail sa imenom i prezimenom i brojem telefona na emina.basic@mreza-mira.net. Možete se prijaviti do 18.10.2019.