Mirovni kamp i karavan za mlade na Jahorini: Troškovi plaćeni

Mirovni kamp i karavan za cilj imaju okupiti mlade, koji će tokom treninga i karavana osmišljati aktivnosti za implementaciju u svojim lokalnim zajednicama. Velika Kladuša, Banja Luka, Jajce, Doboj, Bijeljina, Olovo, Sarajevo, Stolac, Sokolac i Mostar.

Centar za izgradnju mira CIM organizuje drugi Mirovni kamp i karavan u okviru #StaRBiH projekta za mlade (18-30 godina) iz sljedećih opština/gradova: Velika Kladuša, Banja Luka, Jajce, Doboj, Bijeljina, Olovo, Sarajevo, Stolac, Sokolac i Mostar u periodu od 1. – 14. decembra.
Učesnici će učestvovati u transformativnom sedmodnevnom mirovnom kampu, gdje će ih facilitatori voditi kroz duboku raspravu i teme o identitetu i trajnim posljedicama povijesnog nasilja. Nakon toga slijedi petodnevni “Mirovni karavan” tokom kojeg će učesnici putovati kroz niz općina i gradova Bosne i Hercegovine, uključujući i neke od lokacija StaR projekta. Za vrijeme karavana, mladi će učestvovati u panel diskusijama i posjećivati kulturne i vjerske znamenitosti.
Po završetku Mirovnog kampa i karavana slijedi program malih grantova za učesnike koji će povratkom u svoje lokalne zajednice vršiti implementaciju inicijative koju su osmislili tokom učešća.
Ukoliko imate 18-30 godina, dolazite iz pomenutih 10 opština/gradova i otvoreni ste za sticanje novih saznanja, iskustava, prijateljstava s ciljem izgradnje mira prijavite se i doživite jedno sasvim novo i nezaboravno iskustvo!
Prijavu za Mirovni kamp i karavan možete pronaći na sljedećem linku: https://forms.gle/yWs1z45UTCnhhjkD6
Rok za prijave je 20. novembar.
Mjesto održavanja Mirovnog kampa: Hotel Board, Jahorina.
Napomena: Obavezno je učešće tokom svih aktivnosti Mirovnog kampa i karavana.
Više    informacija     o    Mirovnom    kampu    i    karavanu    možete    dobiti    upitom    na    mail: amila.behremovic@unvocim.net
Očekujemo Vas!
Kompletna pozivnica: Poziv-za-Mirovni-kamp-i-karavan-1.-14.-decembar-converted