POZIV ZA VOLONTERE: Pridruži se ekipi Radija Active Zenica

Iskusi posao radiovoditelja i novinara, istražuj priče koje te interesuju, donosi značajne informacije svojoj zajednici, iskaži glasno svoje mišljenje i ukaži na nedostatke zajednice – pridruži se ekipi Radija Active Zenica.

RadiYo Active Zenica djeluje u sklopu Udruženja za brigu i opšta prava djece “Naša djeca” Zenica i prvi je bh. community radio u BiH, što znači da radi za zajednicu sa zajednicom. Community radio je nekomercijalan, neprofitan i nepolitičan, a to je u prevodu radiostanica bez reklama i bez politike – san svakog slušatelja koji želi pozitivnu energiju cijlog dana. Cijeli program radija kreiraju djeca i mladi. RadiYo Active ima za cilj da nudi alternativu slušateljima, i kroz sadržaj i kroz muziku.
Ne tražimo samo voditelje/ice i dopisnike/ce! Redakcija Radija Active Zenica traži inovativne i kreativne mlade ljude koji imaju želju da kroz volonterski rad budu aktivni u svojoj zajednici. Možeš se prijaviti na ovaj poziv ukoliko imaš ideju koju možeš realizovati kroz multimedijalne sadržaje (radioemisija, video, video prilog, podcast, tekst, i dr.) ili produkciju (pjesme, spotovi, filmovi, animacije, i dr.).
Možeš se prijaviti ako:
• imaš između 15 i 25 godina
• imaš ideju koju bi realizovao kroz svoj volonterski rad u Radiju Active
• nisi politički aktivan (nisi član političke stranke ili pojedinac aktivan u politici)
• si spreman na timski rad
• si spreman da prenosiš pozitivnu energiju
Kako se prijaviti?
Sve što trebaš uraditi jeste popuniti Google obrazac (popuniti lične podatke i dodatne informacije, i u obrazac dodati motivaciono pismo na mjesto predviđeno za to): https://forms.gle/hX2kJnNq7at7L9kv8
Rok za prijave: 20.6.2021. u 23:59
Nakon što rok za prijave prođe, kandidati će biti pozvani na kratki neformalni interviju.
Sva dodatna pitanja možeš slati na e-mail ena.ndjecaze@yahoo.com.
(activezenica.org)