PRIJAVI SE na webinar i nauči više o sebi i svom mentalnom zdravlju

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) definisala je mentalno zdravlje kao stanje dobrobiti u kojem pojedinac ostvaruje svoje potencijale, može se nositi s normalnim životnim stresom, može raditi produktivno i sposoban je pridonositi zajednici. Mentalno zdravlje nije samo odsustvo mentalnog poremećaja.

To je posebno postalo jasno tokom pandemije, i ako je ijedna tema postala aktuelna tokom pandemije, onda je to tema mentalnog zdravlja.

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo nakon ljetne pauze nastavila je sa realizacijom projekta Coca-Colina podrška mladima. Nakon prvog webinara na temu Fact checking, medijska i naučna pismenost, novi webinar planiran je za 14. septembar u 17 sati na temu Mentalno zdravlje kao temelj za razvoj, napredak i prevazilaženje izazova.

Prof. dr Ivana Zečević, koja će voditi ovaj webinar, je vanredna profesorica na studijskom programu psihologija Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci i psihoterapeut.

Prijave za učešće su obavezne, otvorene su do 14. septembra, do samog početka webinara, a prijavni obrazac nalazi se na linku: http://bit.ly/prijavaCCPM2021

  • Ko je Ivana i zašto ona?

Ivana Zečević je na ovu temu održala radionicu i u prvom dijelu sezone, prije ljetne pauze, a učesnici su za nju imali samo riječi hvale:

  • “Zaista je sve bilo profresionalno i odlično osmišljeno. Imali smo dovoljno prostora i mogućnosti da steknemo korisna znanja ali i da postavimo pitanja i diskutujemo o onome što nas muči. Ovo je jedan od načina kako možemo najbolje doprinijeti našoj zajednici da bolje funkcioniše, te pomoći sebi i ljudima koji se nalaze u našem okruženju a nisu svjesni da im je pomoć potrebna.”
  • “Predivna energija i odličan predavač. Uvijek je dobro znati više o mentalnom zdravlju i kako ga sačuvati, a pogotovo u ovo doba pandemije.”

Iako primarno namijenjene mladima 18 – 30 godina, na radionicama mogu učestvovati svi, sa napomenom da mlađi od 18 mogu pratiti program uz prethodnu pismenu saglasnost roditelja. Program mogu pratiti i stariji od 30 godina ukoliko spadaju u ranjive kategorije nezaposlenih ili na drugi način osjetljivih grupa (nacionalne manjine, osobe sa poteškoćama ili invaliditetom, ljudi koji su ostali bez posla zbog pandemije…).

#NaučiPrimijeniKreni

Partneri programa su: Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Vlade Republike Srpske, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, Općina Čapljina, AmCham, Erasmo centar, Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, AIESEC, GKUD Čapljina, Čapljina mladi, Qlity, PRIME Communications.

Poziv za partnerstva otvoren je za sve zainteresovane institucije i organizacije koje su zainteresovane za osnaživanje mladih u BiH.

Radionice Coca-Coline podrške mladima su, i uvijek će biti, besplatne za sve učesnike.

(hocu.ba)