Prijavi se za sudjelovanje na regionalnoj radionici: „Connecting Neighbours 2019 – writing the EU story together“


Ministarstvo pravde BiH u saradnji sa Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, Kancelarijom za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije i Centrom za mobilnost i evropske programe obrazovanja i osposobljavanja Republike Slovenije organizuje regionalnu radionicu u sklopu programa „Evropa za građane“ 2014-2020 pod nazivom „Connecting Neighbours 2019 – writing the EU story together“.
Cilj ovog događaja je umrežavanje portencijalnih aplikanata iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u sklopu programa Evropa za građane i zajedničko osmišljavanje potencijalnih projektnih prijedloga za predstojeće javne pozive u 2020 godini.  Na radionici mogu sudjelovati predstavnici organizacija civilnog društva,  lokalnih organa vlasti, te obrazovnih i kulturnih institucija. Radionica predstavlja priliku za međusobno upoznavanje i povezivanje, prenošenje znanja i razmjenu ideja i primjera dobre prakse. Učesnici će imati priliku da uspostave partnerstva i da zajednički osmisle i razviju projektne ideje u okviru programa Evropa za građane.
Radionica će se održati u periodu 22 – 24. oktobar 2019. godine u Hotelu Holiday u Sarajevu.
Za prijavu je potrebno da dostavite popunjen prijavni formular u kojem će te objasniti projektnu ideju koju bi željeli da razvijete na  radionici ili lokalne probleme koje želite da rješite zajedničkim projektom.
Prijave treba poslati elektronskim putem najkasnije do četvrtka 10. oktobra 2019. godine na e-mail adresu jelena.skokic@mpr.gov.ba.
Zbog ograničenih kapaciteta bit će odabrano ukupno 1o učesnika iz BiH, ovisno o tipu i profilu organizacije, te mjeri za koju će prijavljene organizacije izraziti interes za sudjelovanjem na radionici. Uspješni prijavitelji će biti obavješteni mailom najkasnije do 14. oktobra 2019. godine.
Prijavni obrazac i dnevni red možete naći na linkovima ispod:
Prijavni obrazac
Dnevni red
Za više informacija o programu Evropa za građane https://eacea.ec.europa.eu/europe-for-citizens
NAPOMENA: Organizatori ne snose troškove prijevoza ili noćenja.
Izvor: https://www.mreza-mira.net