Prijavite se za obuku o mentalnom zdravlju

Mentalno zdravlje: nevidljiva opasnost je obuka koja nastoji dati vidljivost mentalnom zdravlju mladih i razviti poziciju koja nam omogućava da utičemo na pokretanje evropskih strategija koje mogu riješiti ovaj problem. Odrzace se 8-12. Oktobra 2021 u Gijon, Španiji.

OBLAST:

Mentalno zdravlje

OPIS

Mentalno zdravlje je nevidljivo područje u mladosti i na njemu praktično nema propisa. Međutim, danas se u Evropi procjenjuje da između 10 i 20% mladih ima probleme sa mentalnim zdravljem, prema vlastitim podacima Komisije.

U nekim zemljama, poput Španije, prema podacima Nacionalnog zavoda za statistiku, samoubistvo je 2017. bilo prvi spoljni uzrok smrti u našoj zemlji, pri čemu je dobna razlika od 15 do 39 godina bila posebno nestabilna.

Generalno, procenjuje se da su glavni poremećaji među mladima anksioznost i depresija. Ovaj problem pogoršava opšta nevidljivost ove vrste situacije, posebno među grupama mladih kojima ova vrsta situacije nije društveno pripisana.

USLOVI

Mogu se prijaviti svi zainteresovani koji imaju manje od 30 godina.

NAČIN PRIJAVE 

Možete se prijaviti putem linka

ROK ZA PRIJAVU:

05.09.2021.godine

Detaljnije na: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/mental-health-invisible-emergency.9584/

(mladiinfo.me)

Posljednji postovi