Prijavite se za online društvenu akciju za učesnike sa Balkana

“Stvaraj, uključi, učestvuj“ je virtuelna radionica za zemlje Balkana, na kojoj ćete saznati kako pokrenuti promjene u društvu, naučiti menadžment projekata i naći prijatelje sa cijelog Balkana. Preko online seminara ova akcija je usredsređena na učešće mladih, lični rast i razvoj, a kroz nekoliko faza vodiće vas grupa iskusnih facilitatora.
Working online with children and young people
OBLAST:
Omladinska aktivnost
OPIS:
Balkans, let’s get up! organizacija i regionalni partneri Sense, 7Arte, RYCO, UN Peacebuilding, THK i MitOst pokreću ovaj program. Online uvodni seminar biće održan 12-25. oktobra 2020. godine. U prijateljskoj internet atmosferi upoznaćete mlade ljude iz cijelog regiona i razmijeniti svoje ideje, iskustvo i znanje. Zajedno sa njima ćete identifikovati i analizirati probleme na kojima biste željeli raditi.
Nakon dvije sedmice internet obrazovanja stvorićete osnovu za svoj budući projekat. Radionica se nastavlja u vidu razvoja lokalnih projekata 2-15. novembra 2020. godine. Sve velike stvari počinju kao ideja, pa ćete tako u ovoj fazi dati oblik svojoj ideji i ući u proces razmišljanja o digitalnom dizajnu za razumijevanje, posmatranje, sintetiziranje, stvaranje ideja, izradu prototipa i testiranje. Radićete u pojedinačnim virtuelnim radnim prostorima koristeći zajedničke mrežne alate i na kraju ćete imati završen projektni prijedlog, spreman za predaju žiriju projekta.
Najbolji projekti dobijaju finansijsku i mentorsku podršku. Kroz kratke obrazovne jedinice, naučićete više o osnovnim vještinama upravljanju projektima, poput upravljanja vremenom, timskog rada, odnosa s javnošću, prikupljanja sredstava itd. Vježbaćete ove vještine dok radite na svom projektu i napraviti promjene koje želite vidjeti.
USLOVI:
Mogu se prijaviti mladi ljudi sa Balkana od 18 do 30 godina, koji su zainteresovani za menadžment projekata i doprinos svojoj zajednici i koji mogu diskutovati na engleskom jeziku.
NAČIN PRIJAVE:
Prijave se vrše elektronski na linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSePm-BgJ2oAQWmUhbJ7aOCKpaFubQVUzdvvsygwiXTjmekXyw/viewform
ROK ZA PRIJAVU:

  1. septembar 2020. godine

Detaljnije: https://drive.google.com/file/d/1vsBSL0vOJ8ELFyIAxI8vwhMozvWzO9Tp/view?fbclid=IwAR1y-gflmhNIhBWQQdKXPc1h0Hy7LIoPUIkGaQLMCUPq3V31Z1rML7V-joc
(mladiinfo.me)