Projekat koji je BiH donio 37 radnih mjesta u IT kompanijama

U organizaciji Američke privredne komore u BiH (AmCham BiH) jučer je održana online završna ceremonija zajedničkog projekta osiguravanja i razvoja radne snage za kompanije članice AmCham BiH prilikom čega je kreirano 37 radnih mjesta.
“Kako Bosna i Hercegovina postaje dom za sve veći broj malih i srednjih kompanija sa potencijalom izvoza usluga sofisticiranim klijentima iz Evrope i svijeta, Američka privredna komora u BiH je prepoznala potrebe razvoja stručnog kadra za upravljanje i rješavanje budućih izazova bh. kompanija u IT sektoru”, rekli su iz AmCham-a.
AmCham BiH | AmCham BiH A powerful and efficient leading voice of the  business community in BiH
Ovaj projekat je rezultirao obukom 113 osoba, od kojih je već 37 pronašlo posao u IT kompanijama u BiH.
Aktivnosti projekta je finansirao USAID kroz WHAM projekat jačanja radne snage i pristupa tržištu, a realiziran je kroz koordinaciju AmCham-a, udruživanjem devet uspješnih IT kompanija koje djeluju u BiH: Academy 387 Authority Partners, Lanaco, Link Group, Logosoft, MIBO Communication, Mistral Solutions, SYS Company i ZIRA koje se svakodnevno suočavaju sa nedostatkom adekvatno obučene radne snage.
“Uz pomoć USAID WHAM Activity programa, uspjeli smo da se predstavimo i kao organizacija koja može da vodi projekte koji unapređuju poslovni ambijent u BiH. Podrškom smo također uspjeli da definišemo i strateško usmjerenje komore ka projektnom menadžmentu i ka rješavanju poteškoća u poslovanju naših članica”, poručili su iz AmCham BiH.
Događaju je prisustvovao i američki ambasador u BiH Eric Nelson koji je pohvalio postignuti uspjeh projekta te istakao važnost nastavka ovakvih i sličnih projekata u budućnosti.
(klix.ba)

Posljednji postovi