Šansa za studente i diplomce: Počinje prvi HR Starter u BiH

Kompanija Alphabet Group u partnerstvu sa HR World organizacijom pokreće od 16. juna do 31. jula HR STARTER program namijenjen studentima i diplomcima završnih godina različitih univerziteta u Bosni i Hercegovini. Riječ je o regionalnom HR projektu koji će pružiti šansu studentima da besplatno usvajaju praktična znanja i vještine za buduću karijeru u oblasti ljudskih resursa, kao veoma traženu u savremenim uslovima poslovanja.
HR STARTER program se sastoji od 6 trening dana i 3 meet up događaja na kojima više od 40 HR profesionalaca iz Bosne i Hercegovine, ali i iz cijelog regiona, prenositi praktično znanje iz oblasti ljudskih resursa.

Šansa za studente da besplatno uče od najboljih HR stručnjaka
Mladi HR vide kao moderan poziv, ali nemaju prilike da se sa njim detaljnije upoznaju. Pored osnovnih HR procesa, mladima koji su zainteresovani da se kompanijama pridruže kao članovi HR tima, manjka i znanja o tome da HR pored potreba ljudi u kompaniji mora razumjeti i njen način funkcionisanja, strukturu, kulturu, kao i osnove biznis ciljeva.
Zbog specifičnih uslova program će biti realizovan digitalno, a pored online predavanja i mentorskog okupljanja, u planu je i  zanimljiv learning journey za mlade sa gejmifikacijom i dodatnim edukativnim sadržajima (tekstovi, video materijali, testovi). Studenti koji dobiju mogućnost da učestvuju u programu će tokom ova dva mjeseca imati različite timske zadatke što će uticati na razvoj njihove sposobnosti rada u timu, potrebe za zajedništvom i većom tolerancijom.
Regionalni HR projekat edukacije studenata i diplomaca
Projekat se realizuje u više zemalja u regionu (Srbija, Crna Gora, Makedonija) i do sada ga je uspješno završilo više od 150 studenata. Većina studenata je ostala u HR-u i svoju prvu praksu ili posao dobili su  brzo po završetku projekta, čak u kompanijama samih predavača.
Cilj je da mladi nauče  HR procese, da zavirimo zajedno u budućnost HR-a i opravdamo slogan projekta „HR out of  the box“.
Prethodnih godina projekat je imao predavače iz najvećih kompanija iz regiona (Microsoft, Coca Cola, VIP mobile, Mercator, JTI, Air Serbia, Telenor, Direct Media, Erste bank, NLB bank, Philip Morris), tako da je zagarantovan kvalitet HR praksi i uvida koji se dijeli sa polaznicima.  U HR Starter programu učestvovaće HR stručnjaci iz renomiranih kompanija: OrbiCo, Studen-Agrana, Sparkasse Bank, Vienna Osiguranje, Hemofarm, Roche Pharma, Nova Banka, Sport Vision, ProCredit Bank, Mistral, Syngenta, Sber Bank itd.
Svi zainterosovani mogu se prijaviti do četvrtka, 11.6. na HR STARTER program putem ovog linka: https://bit.ly/3h7y4ad.

Posljednji postovi