Sarajevo School of Science and Technology: Stipendije najboljim kandidatima na vodećem univerzitetu u BiH

Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology (SSST) je ove godine, u saradnji sa partnerima, osigurao rekordan fond za stipendije u iznosu od 1,2 miliona KM.

Svjesni činjenice da izbor studija predstavlja jednu od najvažnijih odluka u životu srednjoškolca, te izazova sa kojima se suočavaju u jeku pandemije, SSST na ovaj način zeli omogućiti širi i kvalitetniji izbor mladima u BiH. Nakon položenog prijemnog ispita, najboljim kandidatima osigurane su stipendije za upis na bilo kojem od fakulteta u sklopu SSST-a čiji visoki standardi u kvaliteti nastavnog procesa, izboru akademskog osoblja i izgradnji naučno-istraživačke infrastrukture čine osnovu izuzetnog obrazovanja usmjerenog ka inovacijama i novim tržištima.
SSST je jedini univerzitet u regiji koji svojim studentima nudi dualne diplome, kroz saradnju sa Univerzitetom u Buckinghamu, za programe kompjuterskih nauka, ekonomije i biznisa, političkih nauka i međunarodnih odnosa, te razvoja videoigara. Zahvaljujući diplomi prestižnog univerziteta iz Velike Britanije, SSST diplomanti postižu izrazitu mobilnost i konkurentnost, najbolje predstavljenu u činjenici da preko 90% svršenih studenata svih ponuđenih smjerova pronađe zaposlenje i pokrene start kompanije u roku od šest mjeseci od diplomiranja.
Kao prvi privatni univerzitet u regiji sa državno akreditovanim medicinskim programom, SSST također nudi akademske programe u oblastima stomatologije i farmacije, uz dodatnu pripremu studenata za USMLE ispit u slučaju da zaposlenja u okviru medicinske struke žele tražiti u SAD-u.
Prijemni ispiti se održavaju od aprila do septembra tekuće godine, sa datumima, satnicama te aplikacionim formularom dostupnim ovdje, gdje kandidati mogu pronaći i detaljne instrukcije za aplikacioni proces.
Možete nas kontaktirati i direktno putem emaila admissions@ssst.edu.ba, ili broja 033/975-002.
(klix.ba)

Posljednji postovi