Sidney Hillman nagrade za istraživačko novinarstvo

Nagrade se dodjeljuju u više kategorija, a prijaviti se mogu novinari i fotografi širom svijeta.

Kako bi odali priznanje istraživačkom novinarstvu i komentarima koji služe općem dobru, Fondacija Sidney Hillman otvorila je konkurs za nagradu u iznosu od pet hiljada američkih dolara za koju se mogu prijaviti novinari i fotografi širom svijeta.
Nagrade će biti dodijeljene u više kategorija uključujući kategorije za najbolju knjigu, štampanu ili online novinarsku priču ili seriju priča, kao i priču ili seriju priča objavljenim u magazinima u printanom ili online izdanju.
Osim toga, biće nagrađene priče iz kategorija broadcast novinarsva koja se odnosi na priče, ali i na dokumentarni film u trajanju od najmanje 20 minuta koji je emitovan na televiziji, radiju ili podcastu.
U okviru kategorije za web novinarstvo moguće je prijaviti priču ili seriju priča koje nisu objavljene u printanom obliku, a ova kategorija je otvorena za blogove, fotoreportaže i druge multimedijalne projekte, kao i tekst.
Nominovane priče moraju biti namijenjene i dostupne američkoj publici.
Svi zainteresovani će svoje novinarske priče također moći prijaviti i za kategoriju analize i mišljenja koja uključuje sve vrste zagovaranja, mišljenja, komentara i analiza. Ova kategorija je namjenjena kolumnistima, televizijskim i radijskim voditeljima, voditeljima podcasta i blogerima.
Osim novčane nagrade, svi nagrađeni će dobiti certifikat i putovanje za prisustvovanje svečanosti dodjele nagrada u New Yorku.
Rok za prijavu je 30.1.2021.
Prethodne nagrađene priče dostupne su ovdje, a više o prijavi dostupno je na stranici Sidney Hillman fondacije.
(media.ba)

Posljednji postovi