Srđan Petković: “Uskoro ću svoju ljubav prema avijaciji sa svima svakodnevno dijeliti na blogu” (VIDEO)

Srđan Petković aktivno radi u nevladinom sektoru i student je političkih nauka. Iako je to jedan lijep i naočit životni poziv, njegova najveća želja je da postane pilot jednog dana. Zbog toga je na dan svjetske avijacije podijelio priču o tome kako je sve krenulo.

Slikovni rezultat za srdjan petković nevladin sektor
Njegova ljubav prema avijaciji se kotira još od njegove rane mladosti, odnosno od vremena kada su avioni posle rata nadlijetali i bacali letke, što se kasnije razvijalo u samo još veću ljubav prema ovoj profesiji.
Naime, on je svoj prvi let avionom doživio sa 17,18 godina, a prvi put se susreo sa palicama kontrole sa samo 13 godina.
Međutim, s obzirom da naše društvo nema razvijenu civilnu avijaciju, za razliku od prethodne države u kojoj je postojala velika kompanija koja je imala svoju školu, kada je bilo mnogo lakše doći do takvog zanimanja. Danas to podrazumijeva 80.000 do 100.000 hiljada konvertibilnih maraka i to samo za osnovnu obuku. Ali ipak je naglasio da mu je to životna želja i da ne znači da se jednog dana neće posvetiti tome u potpunosti.
Veliki je zaljubljenik i broji preko 10 većih maketa, koje skuplja još od rane mladosti. Jedna od najdražih mu je maketa koju je našao preko interneta, a koja je jedno vrijeme, prije nego što je došla u njegove ruke bila postavljena i na Sarajevskom aerodromu.
On je svoju ljubav prema avijaciji odlučio pretočiti u video, odnosno najavio je da će od početka sledeće godine snimati blogove.
U nastavku možete pogledati cijeli intervju sa Srđanom i shvatiti zbog čega posjeduje tako veliku zaljubljenost prema ovoj profesiji: